Κυριακή 11 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτελεστές «made in USA»

Και οι τελευταίες αμφιβολίες για το ποιοι διατάζουν τα εκτελεστικά τους όργανα, τη «17 Ν», να παίζουν το επί τρεις δεκαετίες συνεχιζόμενο παιχνίδι τους στην ελληνική κοινωνία, μετά την προχτεσινή επανεμφάνιση των προβοκατόρων, εξέλειπαν.

Η αλληλουχία των γεγονότων είναι αποκαλυπτική και αποδεικτική:

1. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει με τη γνωστή έκθεσή του τον ελληνικό λαό στη χορεία των επικίνδυνων «τρομοκρατών» του πλανήτη! Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες σχετικά με το τι εννοούν οι ΗΠΑ όταν μιλούν για «τρομοκράτες», εμπλούτισαν την έκθεσή τους και με φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται ο «τρομοκράτης» ελληνικός λαός επί το έργον: Απεικονίζεται να διαδηλώνει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα!

2. Μετά από μπαράζ τρομοκρατο-λαγνικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας («Ουάσιγκτον Ποστ» - «Τάιμ») εμφανίζεται η δεύτερη έκθεση, του αμερικανικού Κογκρέσου αυτή τη φορά, που επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα αποτελεί «άντρο» τρομοκρατών.

3. Σε στιγμή ανύποπτη (κατά την παρουσία του σε εκδήλωση εφοπλιστών στον Πειραιά), ο Ν. Μπερνς δηλώνει ότι ανοίγει περίοδος άμεσης συνεργασίας και λήψης αποφάσεων από κοινού με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι οποίες θα λαμβάνονται σε μόνιμη βάση και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

4. Επαναλαμβανόμενα υπονοούμενα για τα «ερωτηματικά» ως προς την ασφάλεια της διεξαγωγής της Ολυμπιάδας στην Αθήνα διαμορφώνουν μια κατάσταση όλο και πιο ασφυκτικών πιέσεων για την αναγνώριση στη CIA και στις υπόλοιπες μυστικές υπηρεσίες ενός ρόλου θεματοφύλακα των «Ολυμπιακών ιδεωδών» επί ελληνικού εδάφους.

5. Η συνέντευξη του πρώην αρχηγού της CIA στο «Ποντίκι», όπου δεσπόζει η ιαχή «κάντε συλλήψεις», σε συνδυασμό με τις συνεχείς πιέσεις για την υπογραφή της συμφωνίας «αστυνομικής συνδρομής» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, καθιστά πασιφανές ότι οι Αμερικανοί «τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα».

Σε αυτή, λοιπόν, την τόσο... τυχαία χρονική στιγμή, μετά τους τρομοκράτες που γράφουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τους τρομοκράτες που γράφουν στο Κογκρέσο, τους τρομοκράτες που γράφουν στην «Ουάσιγκτον Ποστ», εμφανίστηκαν και οι τρομοκράτες που «γράφουν» στην άσφαλτο...

Ο δρόμος για τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα «λειάνθηκε» πλέον και με το αίμα της τελευταίας δολοφονίας.

Στους Αμερικανούς δεν αρκεί ότι το κλιμάκιο του FBI έχει κατασκηνώσει στην Ελλάδα, αλλά ακόμα να «πιάσει» τη «17 Ν»... Δεν τους αρκεί που οι πράκτορές τους αλωνίζουν ακόμα και μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως επί επίσκεψης Κλίντον. Θέλουν να αλωνίζουν και με το «νόμο». Θέλουν να προσαρμοστεί το θεσμικό εσωτερικό δίκαιο της χώρας, ωσάν να επρόκειτο για μια εκ των 52 Πολιτειών των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί θέλουν, στο όνομα της επιτόπιας παρουσίας τους για τη, δήθεν, «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», να επιθεωρούν και να επιβάλλουν απευθείας τα «αναγκαία» μέτρα για την καταπολέμηση του λαϊκού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας. Θέλουν, όταν οι πράκτορές τους συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω, να τους αφήνουν ήσυχους να συνεχίζουν τη «δουλιά» τους και να μην υπάρχει λόγος να φυγαδεύονται στο «άψε - σβήσε», όπως συνέβη επί Α. Παπανδρέου, το 1993...

Ηδη στο «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ η τρομοκρατία έχει καταγραφεί ως ένα από τα προσχήματα που θα επικαλούνται οι ΗΠΑ για τις νέες επεμβάσεις τους στον κόσμο.

Ηδη τα μέτρα για την εμπέδωση ενός κλίματος καταστολής και αστυνομοκρατίας στη χώρα είναι προ των πυλών.

Ο λαός μας επωμίζεται το καθήκον να αντιδράσει ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές καθίσταται περισσότερο από ποτέ πάλη που αφορά όχι μόνο την αποτίναξη του καθεστώτος της εξάρτησης και της απαλλαγής από την άρχουσα τάξη, η οποία γίνεται συνένοχη στα εγκλήματα των γκάνγκστερ του πλανήτη. Ο αγώνας κατά των ιμπεριαλιστών και των πιστολέρο πρακτόρων τους μετατρέπεται σε αγώνα ακόμα και για τα απλά, τα καθημερινά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Ν.Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ