Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... έκπληκτα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ε, ΟΧΙ ΔΑ και τέτοια έκπληξη από τον ευρωπαϊκό Τύπο (πόσο δε μάλλον από εκπροσώπους ευρωπαϊκών κυβερνήσεων), σχετικά με τη δράση της CΙΑ στην Ευρώπη και τις αερομεταφορές απαχθέντων (και) μέσω ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Μήπως δε γνωρίζουν τι συμφωνίες έχουν υπογράψει οι αντίστοιχοι κυβερνώντες;

Σίγουρα, εκείνοι που έχουν δώσει την άδεια στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να ελέγχουν ποιοι επιβαίνουν στα πλοία, στα αεροπλάνα και τα τρένα της ευρωπαϊκής ηπείρου και προσαρμόζουν συνεχώς τη νομοθεσία τους στο «αντιτρομοκρατικό» δόγμα των ΗΠΑ, δε δικαιούνται να δηλώνουν έκπληκτοι.

Αλλωστε, το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλέγμα, σύμφωνα με το οποίο άνθρωποι μπορούν να φακελώνονται, να συλλαμβάνονται και να εκδίδονται από χώρα σε χώρα δίχως την παραμικρή αιτιολογία, υπάρχει στην ΕΕ. Και υπάρχει, γιατί κάποιοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν και ίσως ήδη το χρησιμοποιούν.

Εξαιρετικά δείγματα έχουμε δει πολλές φορές και στη χώρα μας. Και μόνον η δράση των διάφορων υπηρεσιών κατά τους πρόσφατους Oλυμπιακούς Αγώνες είναι πειστικότατη απόδειξη.

ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΣΟ πιο ...ευθέως θα μπορούσε να το πει ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης; Δήλωσε χτες στη Βουλή ότι υπήρχε εντολή για «διακριτική επιτήρηση» στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Τώρα, το επιχείρημά του ότι η επιτήρηση υπήρχε για να ...μη γίνουν επεισόδια, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να πείσει ούτε τον πλέον αφελή Eλληνα πολίτη.

Κι όπως καταλαβαίνει ο καθένας, το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν έστειλε τους δύο αστυνομικούς για ...συνδικαλιστική κατάρτιση. Ούτε, βέβαια, με δική του πρωτοβουλία. Σ' αυτά τα πράγματα κανείς κατώτερος δεν παίρνει πρωτοβουλίες...

Με άλλα λόγια, όλα έγιναν και γίνονται με εντολές της κυβέρνησης και είχε απόλυτο δίκιο στις καταγγελίες του ο «Ρ». Κι αν αναρωτιέστε, γιατί ζήταγε συγνώμη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, η απάντηση είναι απλή: Επειδή τους έπιασαν στα πράσα...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ