Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στον Γκάρλαντ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον Πρόεδρο του Κόμματος Εργατών της Ιρλανδίας Σιν Γκάρλαντ. Ο Γκάρλαντ συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές μετά από αίτημα των ΗΠΑ. Γίνεται προσπάθεια να εκδοθεί στην Αμερική και να δικαστεί, εξαιτίας της αντιιμπεριαλιστικής του δράσης.

Με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγ. Βαρβάρας καταγγέλλουν τη σύλληψη και το ενδεχόμενο έκδοσης, που μπορεί να γίνει «μετά από την κατάπτυστη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ που έχουν υπογράψει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Ζητούν «την άμεση απελευθέρωση του λαϊκού αγωνιστή».

Στο ίδιο μήκος κύματος επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου προς τις πρεσβείες της Ιρλανδίας και Βρετανίας: «Η δίωξη αυτή γίνεται με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις ΗΠΑ. Στοχεύει στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια καταστολής των λαϊκών κινημάτων που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ενέργεια για την έκδοσή του στις ΗΠΑ».

Ανάλογες ανακοινώσεις - καταγγελίες έχουν εκδώσει και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Πειραιά και Γαλατσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ