Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΝΤΕΝΕΚΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

ΤΟΛΜΗΡΗ: «Μία τολμηρή, λογική και σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες πρόταση για την Ανώτατη Παιδεία, κατέθεσε χτες η επιτροπή υπό τον κ. Θάνο Βερέμη. Οι προτάσεις της, αν και αποτελούν κοινό τόπο και πρακτική για τα ξένα ΑΕΙ χρόνια τώρα, είναι επαναστατικές για μια χώρα όπως η Ελλάδα, της οποίας τα πανεπιστήμια είναι αγκυλωμένα από ιδεοληψίες του παρελθόντος και χρυσά αμειβόμενες συντεχνίες του παρόντος» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΚΑΙ... ΣΟΒΑΡΗ! «Πρόκειται για σοβαρές προτάσεις, που μπορεί να βελτιωθούν και να συμπληρωθούν με δημόσια συζήτηση και πέραν της πανεπιστημιακής κοινότητας» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ... «Η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων "ορισμένες Κυριακές το χρόνο" είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρέπει να συζητηθεί σοβαρά και δίχως προκατάληψη από όλους τους φορείς. Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν ανοίγουν καθόλου τα καταστήματα της Κυριακές, γεγονός που περιορίζει τη δυνατότητα πολλών εργαζομένων να κάνουν τα ψώνια τους με άνεση και δίχως την πίεση χρόνου» (ο Γ. Κουβαράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

... ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑΤΗΣ: «"Τόσες πολλές πραμάτειες, τόσα λίγα φράγκα" είναι το απόφθεγμα της επίσκεψης όταν αποχωρώ σαν ζαλισμένο κοτόπουλο (...) "αν θες να ψωνίζεις ως τις 12, ετοιμάσου να δουλεύεις ως τις 11" προειδοποιεί ένα ξέμπαρκο αυτοκόλλητο, λίγο έξω από το "The Mall" στραπατσάροντας την εικόνα του θαυμαστού γυάλινου μεγαθηρίου» (η Αφροδίτη Πολίτη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

ΔΕΙ ΔΗ... ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: «Το πρόβλημα όμως παραμένει. Γιατί πλάι στα τζιπ, στις πισίνες, στις πανάκριβες βίλες και στις πολυδάπανες νυχτερινές εξόδους σε "πολιτιστικά κέντρα" (όπως αποκαλούσε ορισμένα "σκυλάδικα" πρώην και αείμνηστος υπουργός) οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι συνθλίβονται οικονομικά (...) το τροπάριο - φαίνεται - δεν αλλάζει. Ισως γιατί οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν ήταν, πολιτικά και αριθμητικά, ισχυρές» (ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ