Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Πρόταση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων από το ΠΑΣΟΚ
  • Πρότεινε στο ΚΚΕ συνεργασία για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές
  • ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ: Σε λάθος πολιτική διεύθυνση στάλθηκε η επιστολή του ΠΑΣΟΚ

Παγίδα για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου επιχειρεί να στήσει στους εργαζόμενους και στ' άλλα λαϊκά στρώματα το ΠΑΣΟΚ, με μια υποκριτική και εκ του πονηρού «επίθεση» συνεργασίας που κάνει στο ΚΚΕ, στη Λάρισα. Ρόλο «τελάλη» για τη διαφήμιση των δήθεν καλών προθέσεων του ΠΑΣΟΚ παίζει η Τοπική Οργάνωσή του, η οποία διά μέσου της γραμματέα της, Αγγέλας Βαγενά, απέστειλε προχτές σχετική επιστολή προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, καλώντας σε «έναν διάλογο» για να εξεταστεί «το ενδεχόμενο συνεργασίας σε πρόγραμμα και σε υποψηφιότητες για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές». Μάλιστα, η επιστολή ήταν ήδη δημοσιευμένη χτες στον τοπικό Τύπο.

Στην επιστολή αυτή η Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «πρέπει να υπάρχει και μέσα από τις εκλογές για την ΤΑ μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που εκτός των άλλων (αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποίηση, μειωμένοι μισθοί, μείωση κοινωνικών δαπανών, κλπ.) βλέπουμε ότι η πολιτική λιτότητας επεκτείνεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και ισχυρίζεται πως «πρέπει να υπάρχει μια ευρύτερη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η ΤΑ πρέπει να στηρίζεται και να στηρίζει τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους μη προνομιούχους αυτής της κοινωνίας».

«Ν' αναζητήσουν αλλού συνενόχους»

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ τονίζει τα παρακάτω:

«Η πρόταση συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ στοχεύει στον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, στη δημιουργία εντυπώσεων και στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων...

Είναι πρόταση που στάλθηκε σε λάθος πολιτική διεύθυνση, αφού είναι γνωστό ότι για το ΚΚΕ δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας, ούτε άμεσης, ούτε έμμεσης, με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Γιατί αντικειμενικά δεν υπάρχει τέτοια βάση, λόγω των ριζικών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην πολιτική του ΚΚΕ και αυτή του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ και του ΣΥΝ. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι στην ίδια γραμμή μ' αυτή της ΝΔ και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική του ΚΚΕ.

Επομένως, ας αναζητήσουν αλλού, και όχι στο ΚΚΕ, συνενόχους για στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν ή στηρίζουν στο γενικό πολιτικό επίπεδο και στην ΤΑ.

Το ΚΚΕ όχι μόνο δε θα δώσει τέτοια στήριξη, αλλά ζητά από το λαό να καταψηφίσει τα ψηφοδέλτια αυτών των κομμάτων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, και να ψηφίσει μαζικά τα ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ, ως προϋπόθεση να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και της Αυτοδιοίκησης.

Το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, αλλά και οι δυνάμεις του στην Αυτοδιοίκηση πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών που έφεραν γερά πλήγματα στο λαϊκό εισόδημα, στην απασχόληση, στις εργασιακές σχέσεις, στην Ασφάλιση, στο δημόσιο σύστημα Υγείας και Παιδείας, στη μικρομεσαία αγροτιά, στη νεολαία, στους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και στο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς την σε πιο αποτελεσματικό εργαλείο του καπιταλιστικού κράτους, που υλοποιεί σημαντικό μέρος των αντιλαϊκών πολιτικών.

Πρωτοστάτησαν, με τη στήριξη ΝΔ και ΣΥΝ, στην ιδιωτικοποίηση τομέων της ΤΑ και της ΝΑ, στη μετατροπή τους σε "επιχειρήσεις" που πουλούν ακριβές υπηρεσίες. Μείωσε δραστικά την κρατική επιχορήγηση, επέβαλε πρόσθετους φόρους μέσω της ΤΑ, παρακράτησε παράνομα, όπως γίνεται και σήμερα, τους θεσμοθετημένους πόρους της ΤΑ (9 δισ. ευρώ).

Προώθησαν μαζί με ΝΔ και ΣΥΝ το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", που μειώνει τη χρηματοδότηση της ΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυξάνει τη συμμετοχή της ΤΑ με ίδιους πόρους, που σημαίνει, επιβάρυνση των δημοτών, ψήφισαν μαζί στην ΚΕΔΚΕ τις συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα, που σημαίνει εκχώρηση δημοτικών και δημόσιων υποδομών σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.

Επέβαλε, μαζί με τον ΣΥΝ, αντιδραστικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της ΤΑ, όπως τις αναγκαστικές συνενώσεις, απέρριψε την απλή αναλογική, έκανε το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα που ισχύει. Πρωτοστάτησαν στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, συμφώνησαν να γίνει η Δημοτική Αστυνομία κατασταλτικός μηχανισμός.

Προώθησαν προγράμματα στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, που φορτώνουν τα οικονομικά βάρη στους δήμους, διασπούν τον ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα αυτών των τομέων και απαλλάσσουν το κράτος απ' την ευθύνη να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν σε όλους.

Σ' αυτή τη γραμμή κινείται το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση, αλλά και στους δήμους ή στις νομαρχίες είτε είναι διοίκηση, είτε αντιπολίτευση. Συναίνεση στις βασικές αντιλαϊκές επιλογές, τεχνητή αντιπαράθεση με τη ΝΔ σε δευτερεύοντα θέματα.

Επομένως, καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, καμία αυταπάτη για την αντιλαϊκή πολιτική και την ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που στηρίζουν σε ΤΑ και ΝΑ, καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΝ. Είναι όλοι τους στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.

Η λύση για την πλειοψηφία του λαού είναι μία: Μαζική καταδίκη των συνδυασμών αυτών των κομμάτων, ψήφος στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενοι μ' αυτό στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ