Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργαλείο για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής

Την αποτελεσματικότερη προώθηση της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εγγυάται ο νέος Κώδικας, όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με σχετική ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου φανερώνουν ότι ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων αποτελεί εργαλείο για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προώθηση της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε πίεζαν και η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ, ανεξάρτητα αν τώρα διαφωνούν σε ορισμένα επιμέρους για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Επιβεβαιώνεται ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βασικός μοχλός για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

  • Μέσω της πρόσθετης τοπικής φορολογίας προχωρά σε μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων.
  • Πιο γοργά θα προωθούνται οι συμπράξεις του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό Τομέα που θα επιδεινώσουν και τις εργασιακές σχέσεις, αφού μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προωθούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Θα προχωρήσει πιο ολοκληρωμένα η συγκρότηση ΑΕ μεγάλων επιχειρήσεων και η συνύφανση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το μεγάλο κεφάλαιο για την αξιοποίηση - εκμετάλλευση απ' αυτό των ελεύθερων δημοτικών, δημοσίων ακόμα και κοινόχρηστων χώρων καθώς και των πλουτοπαραγωγικών πηγών των δήμων.
  • Τα δημοτικά δημοψηφίσματα που προβάλλονται, απλά θα χρησιμοποιούνται, εάν και όταν γίνονται, για να νομιμοποιούν τις αντιλαϊκές επιλογές.
  • Με τη μη εφαρμογή της απλής αναλογικής και την καθιέρωση της εκλογής των δημάρχων - νομαρχών με το 42% διαιωνίζεται το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα.

Η εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, καλούνται να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να καταδικάσουν τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που ουσιαστικά συμφωνούν στην προώθηση των αντιδραστικών αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα όργανά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ