Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παρατείνεται η ανασχηματισμολογία

Μετά τις γιορτές τοποθετεί το Μέγαρο Μαξίμου τον ανασχηματισμό, παρατείνοντας τη σχετική φιλολογία και δίνοντας τροφή σε ποικίλα σενάρια.

Αφού άφησε το θέμα να αιωρείται εδώ και αρκετές μέρες με την άμεση εμπλοκή μάλιστα πολλών υπουργών, ο πρωθυπουργός, διά του εκπροσώπου του, έστειλε χτες μήνυμα αναβολής του ανασχηματισμού, τουλάχιστον για τις επόμενες βδομάδες. «Δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού. Το έχω δηλώσει πάρα πολλές φορές. Δε θα το επαναλάβω. Νομίζω ότι το θέμα, αν ψάξει κανείς σε δημοσιεύματα, σε πληροφορίες, σε αναφορές, είναι μεν προσφιλές, χιλιοειπωμένο δε. Δεν έχει αλλάξει τίποτε σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση», δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τις σχετικές τοποθετήσεις υπουργών τις τελευταίες μέρες.

Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις όμως με δημοσιογράφους κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «είναι καλό οι υπουργοί να μη μιλάνε για ανασχηματισμό», σημειώνοντας με νόημα ότι «ουδείς είναι αμετακίνητος». Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι υπόθεση των επόμενων βδομάδων, αφήνοντας να φανεί ότι μπορεί να «τραβήξει» για το Φλεβάρη - Μάρτη, όταν η κυβέρνηση θα φτάνει στο μέσο της θητείας της. Σε κάθε περίπτωση τόνιζαν ότι θα υπάρχει «συνέχεια πολιτικής» ακόμα και αν υπάρξουν μετακινήσεις ή αντικαταστάσεις υπουργών. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα αν η Ντόρα Μπακογιάννη, η «επιστροφή» της οποίας στην κυβέρνηση θα είναι το βασικό ζητούμενο του ανασχηματισμού, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Πάντως, από την πλευρά της η δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο «Μέγκα» δήλωσε ότι δεν της έχει γίνει πρόταση να μπει στην κυβέρνηση.

«Πάντοτε χρειάζονται οι αλλαγές, δεν είναι τίποτα καινούριο. Εχουν περάσει κοντά δυο χρόνια, αλλαγές πάντοτε χρειάζονται. Τώρα πότε θα γίνουν και αν θα γίνουν, είναι αποκλειστική ευθύνη του κυρίου πρωθυπουργού», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Γ. Βαρβιτσιώτης, κληθείς (από τον «Φλας») να σχολιάσει την ανασχηματισμολογία των ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ