Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΪΤΗ
Νέα ημερομηνία εκλογών στη σκιά της βίας

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.--

Στις 7 Φλεβάρη θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Αϊτή, σύμφωνα με ένα νέο εκλογικό χρονοδιάγραμμα που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο με προεδρικό διάταγμα. Πρόκειται για τον καθορισμό νέας ημερομηνίας μετά την πολλαπλή αναβολή των εκλογών, που ήταν αρχικά προγραμματισμένες να γίνουν τον περασμένο Νοέμβρη, αλλά έχουν αναβληθεί 4 φορές...

Στην υπό κατοχή χώρα οι δολοφονίες, η βία, οι απαγωγές είναι καθημερινό φαινόμενο και με τη συνδρομή των «κυανόκρανων» του ΟΗΕ, που ουκ ολίγες φορές έχουν εισέλθει στις παραγκουπόλεις όπως το Σιτ Σολέιγ, στην πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς και υπό το πρόσχημα της ασφάλειας και της αποκατάστασης της τάξης έχουν σπείρει αφειδώς το θάνατο. Κυρίως σε οπαδούς του κόμματος Λαβαλάς, του ανατραπέντα και εκδιωχθέντα, υπό την απειλή της κάννης Αμερικανών πεζοναυτών, Ζαν Μπερτράντ Αριστίντ, στις 29 Φλεβάρη 2004.

Τέλος, κατά πάσα πιθανότητα αυτοκτόνησε ο διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Αϊτή, αντιστράτηγος Ουράνο Τεϊξέιρα Ντα Μάτα Μπασελάρ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, στο Πορτ Ο Πρενς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ