Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Τα κοινωνικά προγράμματα στο επίκεντρο

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Τα κοινωνικά προγράμματα, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της «μπολιβαριανής διαδικασίας», θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο τόσο της κυβέρνησης όσο και του Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης του Δεκέμβρη.

Και το βήμα αυτό περιλαμβάνει στο άμεσο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τσάβες σε εκπομπή στην κρατική τηλεόραση, εντός του 2006:

-- Την επανάκτηση 1,5 εκατομμυρίου εκταρίων - μεταξύ αυτών 647.000 εκτάρια από λατιφούντια (μεγάλες ιδιοκτησίες γαιοκτημόνων) - βάσει του Νόμου για τη Γη και την αναδιανομή αυτής της γης σε περίπου 1,3 εκατομμύρια αγρότες και ακτήμονες. Μέτρο που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ζαμόρα».

-- Ειδική ώθηση στο πρόγραμμα «Βουέλβαν Κάρας» που στόχο έχει την καταπολέμηση της ανεργίας. --- Εναρξη του προγράμματος «Μπάριο Αντέντρο ΙΙ», δεύτερη φάση του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των ιατρείων της γειτονιάς με την τελευταία τεχνολογία και την οικοδόμηση ειδικών διαγνωστικών και κοινωνικής επανένταξης κέντρων με την ταυτόχρονη κάλυψη όλων σχεδόν των ασθενών και φυσικά εντελώς δωρεάν.

-- Προτεραιότητα και ειδική προσοχή στα προγράμματα «Ρίμπας», «Σούκρε» και «Ρόμπινσον» που αφορούν στην Παιδεία, ειδικά για τον προσανατολισμό των πρώτων αποφοίτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι πρότινος ήταν αναλφάβητοι.

Προσωπικότητες από τις ΗΠΑ στηρίζουν την μπολιβαριανή Βενεζουέλα

Παράλληλα, επίσκεψη στη Βενεζουέλα έκανε ομάδα ακτιβιστών και διανοουμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να δει και να βιώσει από κοντά την «μπολιβαριανή διαδικασία». Επικεφαλής της ο Χάρι Μπελαφόντε, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο λαϊκά διαχειριζόμενο εργοστάσιο τόνισε με σημασία: «Η Βενεζουέλα είναι το παράδειγμα για την υπόλοιπη Λατινική Αμερική αλλά και για πολλές άλλες χώρες της υφηλίου...». Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζ. Μπους, τον χαρακτήρισε «τον μεγαλύτερο τρομοκράτη του κόσμου». Αλλα μέλη της αποστολής των 13 Αμερικανών, που καταδίκασαν τα σχέδια της Ουάσιγκτον να ανατρέψει την κυβέρνηση Τσάβες, είναι η Ντολόρες Ουέρτα, οργανώτρια των «Ενωμένων αγροτοεργατών», ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πρίνστον Κόρνελ Γουέστ, η Μαλία Λάζου, ο Τζέιμς Ερλι, επικεφαλής του Σμισθόνιαν Ινστιτούτ, η Νέιν Αλεχάντρες, πρόεδρος της κοινοτικής οργάνωσης Μπάριος Ουνίδος, ο Ραλφ Πέιτζ της Συνομοσπονδίας των Νότιων Συνεταιρισμών, ο Τάβις Σμάιλι, παρουσιαστής της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου PBS, ο αντιπρόεδρος του δορυφορικού δικτύου Link TV, Τζακ Γουίλις, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ