Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
«Μοιράστε την ανέχεια»!

Ο Λαρισαίος υφυπουργός Φ. Χατζημιχάλης συμβούλευσε τους παραγωγούς να κάνουν οικονομία στο νερό που ...δεν έχουν, αντί να δεσμευτεί για την κατασκευή των απαραίτητων αρδευτικών έργων

Στους αγρότες έριξε το «μπαλάκι» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων άρδευσης των καλλιεργειών που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της έλλειψης νερού, ο υφυπουργός Γεωργίας Φώτης Χατζημιχάλης. Μιλώντας, χτες στο Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής Θεσσαλίας, που εξελίχτηκε σε άλλη μία φιέστα, για τον αποπροσανατολισμό των αγροτών και επιχειρώντας να αποποιηθεί των ευθυνών που φέρει η κυβέρνηση για τη μη υλοποίηση αρδευτικών έργων, είπε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμαστε ανατροπές στην ίδια τη συνείδηση και χωρίς τη βοήθεια των ίδιων των παραγωγών, η χώρα μας δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει το φαινόμενο της απερήμωσης ή της έλλειψης υδάτινων πόρων». Εκανε, δε, λόγο για εξοικονόμηση και όχι υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων.

Δεν είπε, όμως, από πού θα εξοικονομήσουν νερό οι αγρότες για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, αφού οι υδάτινοι πόροι είναι ελάχιστοι... Δεν αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία των αρδευτικών έργων, όπως η εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου, το Φράγμα του Σμοκόβου, που η κυβέρνηση υπόσχεται σε κάθε προεκλογική περίοδο και μετεκλογικά τα ξεχνά, με την κατασκευή των οποίων θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης νερού και της απερήμωσης της υπαίθρου. Περιορίστηκε, μόνο, να επαναλάβει υποκριτικά ότι για την κυβέρνηση «η ολοκλήρωση των μικρών και μεγάλων έργων για την αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων και τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα είναι πρώτη προτεραιότητα»!!!

Οσον αφορά στη σύσταση του «Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων», που εξάγγειλε η κυβέρνηση, δε θα είναι τίποτα άλλο, παρά ένας φορέας που θα εποπτεύει τη διαχείριση των ελάχιστων υδάτινων πόρων που υπάρχουν, όπως άφησε να εννοηθεί ο Φ. Χατζημιχάλης.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός Γεωργίας για τον «Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης των Υδάτινων Πόρων», κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του ΣΑΠ, ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «το θέμα δεν είναι η διαχείριση της ανεπάρκειας των νερών, αλλά η διαχείριση της επάρκειας», επαναλαμβάνοντας την αναγκαιότητα κατασκευής αρδευτικών έργων.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Γεωργίας, για μια ακόμα φορά, ζήτησε τη συναίνεση του αγροτικού κόσμου στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ισχυριζόμενος ότι είναι «αναγκαία η διαρκής συνεργασία στους παραγωγούς και την πολιτεία». «Ο αντίπαλος - είπε - δε βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας. Αντίπαλός μας είναι το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον», αγνοώντας συνειδητά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα βρίσκει και είναι σύμμαχος μ' αυτό τον «αντίπαλο», συναινώντας και εφαρμόζοντας την αντιαγροτική πολιτική που της επιτάσσει, στοχεύοντας στο άγριο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και στη δημιουργία καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ