Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΓΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να βγει το ΓΕΩΤΕΕ από το αδιέξοδο

Στις 2 Ιούλη καλούνται οι γεωτεχνικοί να αναδείξουν στη διοίκηση συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις

Με όπλο την κοινή συσπείρωση και με στόχο την ενεργοποίηση του ΓΕΩΤΕΕ και τη ριζική αλλαγή του προσανατολισμού του, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση μαζί με άλλες δυνάμεις των Γεωτεχνικών προχώρησαν στη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου για τις εκλογές που θα γίνουν στις 2 Ιούλη. «Η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του Παγγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου, όπως τονίζεται σε σχετική διακήρυξη, είναι μια ευκαιρία των Γεωτεχνικών να καταδικάσουν τις παρατάξεις και τα πρόσωπα που οδήγησαν το ΓΕΩΤΕΕ στη σημερινή κατάντια».

Στη διακήρυξη του Παγγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου, επισημαίνεται: «Τα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από τις προηγούμενες εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ, αποτέλεσαν μια περίοδο παραπέρα αδράνειας, εκφυλισμού και ανυποληψίας του επιστημονικού και επαγγελματικού φορέα των Γεωτεχνικών». Και «ο παροπλισμός του ΓΕΩΤΕΕ ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε η πλειοψηφία των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, η οποία είναι αντίθετη προς τις ανάγκες της αγροτικής οικονομίας και τα συμφέροντα των Γεωτεχνικών, αλλά και της δράσης συγκεκριμένων προσώπων από τις παρατάξεις αυτές, που λειτούργησαν στα πλαίσια προσωπικών και άλλων επιδιώξεων».

Η Πανεπιστημονική, όλα αυτά τα χρόνια, προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, αλλά συνεχώς βρισκόταν αντιμέτωπη με την άρνηση του ΔΣ, ακόμα και να συζητηθούν τα θέματα που έθετε. Γι' αυτό και «σήμερα, περισσότερο από ποτέ διαφαίνεται η ανάγκη της μεγαλύτερης δυνατής κινητοποίησης όλων των Γεωτεχνικών», όπως υπογραμμίζεται στη διακήρυξη του Παγγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου. Γιατί η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του θα σημάνει «αλλαγή πλεύσης» για το ΓΕΩΤΕΕ, μέσα από συνεχή και επίμονο αγώνα. Αγώνα ενάντια στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη διακήρυξη: «Η αυξανόμενη ανεργία και υπο- και ετερο-απασχόληση καλπάζουν ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους και στις γυναίκες γεωτεχνικούς. Για 15 χρόνια δεν έχει γίνει καμιά μαζική πρόσληψη σε κρατικές υπηρεσίες (υπουργείο Γεωργίας, Περιφέρειες, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις), ενώ οι αυξημένες ανάγκες επιχειρείται να καλυφθούν με εποχιακού χαρακτήρα συμβάσεις. Η επιστημονική υποβάθμιση, η περιθωριοποίηση και η τραγική καθυστέρηση στην επιστημονική επιμόρφωση στους τομείς των νέων τεχνολογιών στον πρωτογενή τομέα. Η απουσία ουσιαστικής πολιτικής για την έρευνα στον αγροτικό τομέα. Οι απαράδεκτες συνθήκες δουλιάς και η οικονομική τους υποβάθμιση, αλλά και η απουσία κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους γεωτεχνικούς του ιδιωτικού τομέα που βιώνουν ένα μεσαιωνικό καθεστώς απασχόλησης».

Το Παγγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο δεσμεύεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για: «Τη συσπείρωση των γεωτεχνικών, την ενεργοποίηση του ΓΕΩΤΕΕ και τη ριζική αλλαγή του προσανατολισμού του, την ανάδειξη όλων των προβλημάτων των γεωτεχνικών. Τη συμπαράταξή τους με τους αγωνιζόμενους αγρότες και τη συμβολή του ΓΕΩΤΕΕ στη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου για τα ζητήματα της αγροτικής οικονομίας». Καλεί όλους τους γεωτεχνικούς με την ψήφο τους να εμποδίσουν τον παραπέρα εκφυλισμό του ΓΕΩΤΕΕ και να μετατρέψουν την αδιαφορία, την οργή και αγανάκτηση, σε ενεργητική συμμετοχή και ενίσχυση του Παγγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ