Παρασκευή 16 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο «βωμό » του τζόγου

Διαβάσαμε χτες στις εφημερίδες, πως η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ενισχύσει το Χρηματιστήριο και τους ειδήμονες που έχουν «πάρε - δώσε» με τη Σοφοκλέους, ετοιμάζει νέα δέσμη μέτρων. Από τα νέα μέτρα για την «τόνωση» του Χρηματιστηρίου, ξεχωρίζει η ρύθμιση που προβλέπει τη νομιμοποίηση του...«αέρα». Με απλά λόγια, η κυβέρνηση Σημίτη, ετοιμάζεται να «βάλει πλάτες» στους διάφορους επιτήδειους, που ανάλογα με την περίσταση και την περίπτωση, τους αποκαλούνε άλλοτε «αεριτζήδες» και «τζογαδόρους» και άλλοτε «επενδυτές», επιτρέποντας την αγορά και πώληση μετοχών χωρίς χρήματα!

Βλέπετε, αυτή η κυβέρνηση, έχει και την τόλμη και το θάρρος να προωθεί μέτρα και ρυθμίσεις, που συντελούν στην «τζογοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο καζίνο... Αντίθετα, η κυβέρνηση Σημίτη προσπαθεί να κρύψει την απροθυμία της για τη θεσμοθέτηση ουσιαστικών μέτρων, που θα περιόριζαν την αισχροκέρδεια, τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή και άλλες πηγές εύκολου πλουτισμού και θησαυρισμού των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους, επικαλούμενη τη θεωρία του «εφικτού» και άλλα διάφορα διάτρητα επιχειρήματα.

Στην ουσία και η κυβέρνηση Σημίτη - που στα λόγια επαγγέλλεται τον «εκσυγχρονισμό» - κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση, στήριξη και επιβράβευση των τζογαδόρων και των αεριτζήδων, εν γνώσει της ότι μ' αυτή την πολιτική τιμωρεί τους εργαζόμενους και γενικότερα τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ