Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψεύτικες υποσχέσεις

«Η διεθνής κοινότητα (Ηνωμένα Εθνη, Διεθνείς Οργανισμοί και ΕΕ) δεν κράτησε τις υποσχέσεις της για τη συγκέντρωση μεγάλων ποσών για τη βοήθεια των περιοχών που πλήχτηκαν από το τσουνάμι. Δεν πήγαν όλα τα ποσά στις χώρες αυτές. Δεν υλοποιήθηκαν όλα όσα είχαν εξαγγείλει αμέσως μετά την καταστροφή». Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ), με θέμα «Ενας χρόνος μετά το τσουνάμι - απολογισμός δράσης».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και υπογραμμίστηκε και από τους δύο ομιλητές, Ε. Παρθενοπούλου, πρόεδρο των ΓτΚ και Δ. Μογνιέ, υπεύθυνου προγραμμάτων εξωτερικού, ως πολύ θετική, η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών, με χαρακτηριστική απόδειξη τις μαζικές προσφορές χρηματικών ποσών από ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων (εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, κ.ά.).

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι η αλληλεγγύη των λαών είναι όχι απλώς δεδομένη, αλλά και η μόνη σωτηρία τους, η μοναδική βοήθεια στην οποία μπορούν να υπολογίζουν άφοβα. Οσο για τους Διεθνείς Οργανισμούς, όπου κυριαρχούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τι να περιμένει κανείς; Αυτοί που καταδικάζουν ολόκληρους λαούς στη φτώχεια, την ανεργία, τις αρρώστιες, την πείνα και τους πολέμους, να απλώσουν έπειτα «χέρι βοήθειας» και να τους σώσουν;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ