Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σε ρόλο «πυροσβέστη» των λαϊκών αντιδράσεων

Το ρόλο να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να τα «καθησυχάσει» για τις αντιδραστικές αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.

Ετσι, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν για σταδιακή άρση της μονιμότητας στο «στενό» δημόσιο, το ΠΑΣΟΚ επιμένει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για «πυροτέχνημα» του Κ. Καραμανλή και σε όλους τους τόνους σημειώνει ότι δεν «τίθεται θέμα». Μάλιστα, κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν χτες ότι η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπάλληλων «δεν είναι το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης σήμερα», ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο στην κυβέρνηση να προωθήσει μέσα από την αναθεώρηση το έργο που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης της μονιμότητας στο «στενό» δημόσιο τομέα, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετατράπηκαν την επόμενη μέρα από τον Θ. Ρουσόπουλο «σε μια πρόταση η οποία περιλαμβάνεται ήδη στο Σύνταγμά μας».

Πάντως, η κίνηση του Ευαγ. Βενιζέλου να απαντήσει στις προτάσεις του πρωθυπουργού, χωρίς φυσικά να διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του κόμματος του, δημιούργησε αναταραχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «δε θα μπορούσε να κηρύξει ένα οιονεί σιωπητήριο».

Εξάλλου χτες υπήρξε και πρόταση του Α. Τσοχατζόπουλου για τη διεξαγωγή ενός προγραμματικού συνεδρίου θέσεων του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2006, μια πρόταση που δεν απέκλεισε ο Ν. Αθανασάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ