Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ

Δήμαρχος Ερυσσού Κεφαλονιάς - Ιθάκης

«Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια για ακόμα μια φορά να ξαναγραφεί η Ιστορία ανάποδα και να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός με τον φασισμό, με σκοπό να αμφισβητηθεί και ουσιαστικά να τεθούν εκτός νομιμότητας η πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων και μάλιστα από αυτούς που θέλουν να είναι "προστάτες" της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Της Ελευθερίας και Δημοκρατίας που βάζει στο περιθώριο και στην εξαθλίωση χιλιάδες πολίτες.

Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση το θέμα αυτό και χρειάζεται να απαντήσουν με το δικό τους τρόπο.

Θα πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα και να "γυρίσουν πλάτη" στις κυβερνήσεις και τα κόμματα, που με την πολιτική τους γεννούν τέτοια φαινόμενα.

Είναι μία εκστρατεία, η οποία δεν περιορίζεται στη δράση κάποιων κομμουνιστικών, αριστερών κομμάτων, αλλά έχει να κάνει με τις ίδιες τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Επειδή οι κυβερνήσεις τους και η ΕΕ ακολουθούν αντεργατικές πολιτικές, που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, και έτσι να είναι το άλλοθι για την εφαρμογή αυτών των μέτρων. Ομως, στη χώρα μας δε θα περάσει το φασιστικό αυτό έκτρωμα, γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα με πείρα αιματηρών αγώνων και με παγκόσμιο ρεκόρ 58 χρόνων διωγμών και παρανομίας, ο λαός μας το σέβεται, και η επιρροή του είναι πολύ μεγάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ