Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατά πλειοψηφία απόφαση της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης της 15 - 12 - 2005 για την "ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων", δηλώνω τα παρακάτω:

1. Τα καθεστώτα αυτά και συγκεκριμένα η πρώην ΕΣΣΔ, έδωσαν αποφασιστική νίκη κατά του ναζιστικού και φασιστικού άξονα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενέπνευσαν εν μέρει την αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών για Ελευθερία από τις δυνάμεις του άξονα και Κοινωνική Δικαιοσύνη και αναπτέρωσαν το ηθικό των Συμμαχικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση και την τελική επικράτηση κατά του άξονα. Οποιος ξεχνάει αυτή την ιστορική πραγματικότητα που αποτελεί και δήλωση των τότε ηγετών του τότε δυτικού κόσμου (Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ κ.λπ.), ουσιαστικά παίζει έναν ύποπτο ρόλο στη σημερινή ανασυγκρότηση του ναζισμού και του φασισμού, που όλοι γνωρίζουν ποια μορφή έχει.

2. Ομως το σημαντικότερο από όλα είναι ότι παράλληλα ξεχνιούνται τα εγκλήματα που διαπράττονται σε ενεστώτα χρόνο από τα σημερινά αφεντικά του πλανήτη, των ΗΠΑ, τα οποία στρέφονται σε τελική ανάλυση και κατά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

3. Η εναρμόνιση με τα εγκλήματα των ΗΠΑ ουσιαστικά αποτελεί ήδη και θα αποτελέσει περαιτέρω μπούμερανγκ στις δραστηριότητες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι αυτή η εναρμόνιση που χρήζει καταδίκης και όχι η παρελθοντολογία και η απόκρυψη των πραγματικών αναγκών της Ευρώπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ