Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ

Δήμαρχος Λειβαθούς Κεφαλονιάς - Ιθάκης

«Αυτή και μόνη η πρωτοβουλία προώθησης του κατάπτυστου αυτού κειμένου - ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει - σηματοδοτεί δυσοίωνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οσοι τη δεκαετία του '70 στηρίξαμε την πρωτοβουλία της τότε ΕΟΚ, στηρίζαμε τη δημιουργία της Ευρώπης των Εργαζομένων, της Ειρήνης και της Ασφάλειας. Σήμερα, 30 και πλέον χρόνια μετά, κανένα από αυτά τα όνειρα δεν υλοποιείται! Αντίθετα, επικρατεί ο άκρατος ακραίος οικονομικός φιλελευθερισμός και η κοινωνική απαξίωση. Χωρίς αρχές και αξίες εναντιώνεται όλο το σύστημα διακυβέρνησης της ΕΕ σε κάθε αντίθετη άποψη, σε κάθε ελεύθερη σκέψη και ειδικότερα σε κάθε κίνηση που αντιστέκεται.

Πολλοί θεωρούν ότι η απόρριψη του σχεδίου θα είναι μία νίκη των λαϊκών δυνάμεων, προσωπικά θεωρώ ότι το υπόμνημα θα ανακληθεί, αλλά οι πολιτικές επιλογές παραμένουν σταθερές. Οπως έγινε με την απόρριψη του ευρωσυντάγματος: Δεν ήταν νίκη των κοινωνιών, ήταν περισσότερο αντίθεση στην κυβερνητική (εσωτερική) πολιτική της Γαλλίας και Ολλανδίας.... Ηδη, συζητούν τρόπους επαναφοράς του θέματος...

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι πολιτικές φωνές στα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, που αντιστέκονται, έχουν χρέος να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, να απορρίψουν το συγκεκριμένο κείμενο και να προωθήσουν από κοινού πολιτικές πραγματικά λαϊκές και φιλεργατικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ