Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Είμαστε περήφανοι για το Κόμμα μας

Με αγκαλιές, θερμές χειραψίες, με ύψωμα της γροθιάς χαιρετιόντουσαν και αλληλοκαλοσωρίζονταν οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Κομμάτων μπροστά στην όπερα του Στρασβούργου, το σημείο συνάντησης που είχαν ορίσει για να διαδηλώσουν μέχρι το κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Γάλλοι, Βέλγοι, Λουξεμβουργιανοί, Τούρκοι, Γερμανοί, με τις σημαίες, τα σύμβολα και τα συνθήματά τους... κι ανάμεσά τους η πιο μαζική, η ελληνική αποστολή, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με τους εκπροσώπους μαζικών φορέων της χώρας μας. Η εκτίμηση όλων των αντιπροσωπειών για το ΚΚΕ, τη συνεπή δράση και στάση του, τη μαζική του παρουσία, τις πρωτοβουλίες του για την καταδίκη του αντικομμουνιστικού μνημονίου ήταν εμφανής στα μάτια και τις εκφράσεις όλων των διαδηλωτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαδηλώνει στην Ευρώπη και χαίρει τέτοιας εκτίμησης και αναγνώρισης από συναγωνιστές και αντιπάλους. Εξάλλου, ακόμα και ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναγκάστηκε για τους δικούς του λόγους να παραδεχτεί ότι «το ΚΚΕ έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα και πολύπλευρη δράση». Ηταν όμως κι εκείνος ο ηλικιωμένος διαδηλωτής από τη γαλλική αντιπροσωπεία, που μας φώναξε για να μας πει ότι είχε γνωρίσει τον αείμνηστο Βασίλη Εφραιμίδη, ότι είχε έρθει κι ίδιος στην Ελλάδα σε μια διεθνή συνάντηση και χωρίς ίχνος κολακείας να μας τονίσει τη σημασία της συνεπούς αγωνιστικής στάσης του ΚΚΕ για το κομμουνιστικό κίνημα ολόκληρης της Ευρώπης.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, η περηφάνια και η τιμή που νιώθουμε για την ιστορία αλλά και τη σύγχρονη δράση του Κόμματός μας, την ακλόνητη πίστη του στις αξίες και τα ιδανικά του κομμουνισμού, μεγαλώνει. Κι είναι αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του Κόμματος, είναι η δράση του ΚΚΕ στην ίδια τη χώρα μας που αντανακλάται στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που παίρνονται σε διεθνές επίπεδο. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα εκατοντάδες μέλη του Κόμματος να αψηφήσουν τις ώρες του ταξιδιού ή το κρύο και να ταξιδέψουν για να διαδηλώσουν στο Στρασβούργο. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που συντέλεσαν να ...γεμίζει μια βαλίτσα ολόκληρη με χιλιάδες ψηφίσματα, υπογραφές και δηλώσεις διαμαρτυρίας από όλη την Ελλάδα, από όλο το πολιτικό φάσμα, που ξεκαθαρίζουν ότι: κανένα συμβούλιο δεν μπορεί να ξαναγράψει την ιστορία, να καταδικάσει την κομμουνιστική ιδεολογία!


Γ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ