Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς στήθηκε το «παιχνίδι»

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης περιγράφει με αποκαλυπτικό τρόπο τη συναλλαγή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας το 1998, μιλώντας στο «Ρ», έδωσε μια αποκαλυπτική περιγραφή της συναλλαγήΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

«Το γεγονός - λέει στο "Ρ" - της συναλλαγής μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 1998 ήταν πασίγνωστο. Ο κ. Δ. Πεφάνης το "άνοιξε" για τους δικούς του λόγους, κόντρα με τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές του χρίσματος από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν δύο στοιχεία: Το πρώτο είναι ότι τη συναλλαγή αποκάλυψε πρώτα πρόσωπο οργανωμένο στη Ν. ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις δημοτικές εκλογές του 2002 κατέβηκε υποψήφια με τη δημοτική παράταξη της ΝΔ. Το δεύτερο φαίνεται από τα exit-pols το 1998».

Και συνεχίζει: «Στις δύο το μεσημέρι (σ.σ.: την ημέρα των εκλογών του 1998), μου τηλεφώνησε γνωστός πατρινός δημοσιογράφος, ο οποίος δήλωσε ότι τα exit-pols εμφανίζουν το συνδυασμό "ΠΑΤΡΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ" να προηγείται κατά 8,5% από το συνδυασμό της ΝΔ. Στις τέσσερις το απόγευμα της ίδιας μέρας, η διαφορά ήταν 2,8% υπέρ της "ΠΑΤΡΑΣ-ΜΠΡΟΣΤΑ". Εκεί ακριβώς παίχτηκε το "παιχνίδι": Σε τέσσερις μεριές της Πάτρας, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ περίμεναν τα αποτελέσματα των exit-pols για να κατευθύνουν οργανωμένες ομάδες για το τι θα ψηφίσουν».

«Στόχος τους - καταλήγει ο Π. Κοσιώνης - ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος να περάσει στο β' γύρο ο συνδυασμός "ΠΑΤΡΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ". ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο την ιδεολογική και πολιτική σύμπλευσή τους. Είναι κι αυτό το γεγονός μια αφορμή, ώστε να εγκαταλείψουν οι εργαζόμενοι τα δύο κόμματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ