Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα Κεφαλονίτικα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά από τη χτεσινή τοποθέτηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι ...απολύτως φυσιολογικό, εν έτει 2006, να μείνουν χωρίς ρεύμα (και, κατ' επέκταση, νερό, φωτισμό κλπ.) η Κεφαλονιά και η Ιθάκη για 10 με 15 μέρες;

Δυστυχώς, κάπως έτσι μας τα είπε, αν συνυπολογίσει κανείς και τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ για το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών του δικτύου ηλεκτροδότησης. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως δε βλέπει και λόγο, να τεθούν τα νησιά αυτά σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης».

Μπορεί οι κυβερνώντες να αρέσκονται στην επίδειξη ψυχραιμίας σε τέτοιες περιπτώσεις, θέλοντας μάλλον να μας δείξουν ότι ...«δεν τρέχει και τίποτε», όμως θα τους λυπήσουμε. Τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Και σίγουρα, δε συμμερίζονται την όποια ψυχραιμία τους οι κάτοικοι αυτών των νησιών. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είναι έξαλλοι, καθώς συνεχίζεται η καθημερινή και πολύμορφη ταλαιπωρία τους. Γεγονός, βέβαια, που μόνον αφύσικο και αδικαιολόγητο δεν είναι.

Είναι βέβαιο ότι το να ζει κανείς σε σπίτια με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δεν τον βοηθάει καθόλου να αποκτήσει την «ψύχραιμη ματιά» του κ. Αντώναρου.

Πόσο μάλλον, όταν τα νοσοκομεία των δυο νησιών είναι γεμάτα από υπερήλικες, θύματα μικροτραυματισμών και ανθρώπων που η υγεία τους επιβαρύνθηκε από τις τριτοκοσμικές συνθήκες, στις οποίες αναγκάστηκαν να ζήσουν.

Αντί, να μας μιλάνε, λοιπόν, για την (αυτονόητη) συνεχή προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού, καλά θα κάνουν, τουλάχιστον, να σιωπήσουν. Αλλωστε, οι ίδιοι έχουν τις ευθύνες, για το ποιος κρατικός μηχανισμός υπάρχει και τι μπορεί να κάνει, πόσο συντηρούνται τα δίκτυα της ΔΕΗ, πόσα κονδύλια διατίθενται για τα νησιά και ποιο το αποτέλεσμά τους και πολλά ακόμη ανάλογα.


Και λέμε, να σιωπήσουν, γιατί όσο μιλάνε, τόσο περισσότερο αισθάνονται οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ότι τους κοροϊδεύουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ