Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ

Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Το "μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης" αποτελεί βάναυση προσβολή στη μνήμη εκατομμυρίων κομμουνιστών, που πρόσφεραν ακόμα και τη ζωή τους για τα πανανθρώπινα ιδανικά και πολέμησαν τον κάθε μορφής φασισμό, όπου κι αν αυτός εμφανίστηκε. Η ενέργεια αυτή αποτελεί ύβρη για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο και αποκαλύπτει, για μια ακόμα φορά, το ανάλγητο πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων.

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο κείμενο, το οποίο δε στρέφεται μόνο κατά των κομμουνιστών, αλλά και κατά των λαών, αφού όχι μόνο ποινικοποιεί τη λαϊκή αγωνιστική δράση στο εσωτερικό των χωρών, αλλά και θέτει όλους ενώπιον σοβαρών ζητημάτων συνείδησης και υπεράσπισης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, πολιτικές πεποιθήσεις και εκτιμήσεις του καθενός.

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν πλούσια, μα και οδυνηρή εμπειρία. Εδωσαν εκατομμύρια νεκρούς μέσα από φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια και δολοφονίες για την απόκρουση του ναζισμού και φασισμού. Δε θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση τέτοιων ή παρόμοιων αντιδραστικών πρακτικών.

Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με τη φωνή εκατομμυρίων ανθρώπων στον τόπο μας και παγκόσμια, για να μην περάσει το συγκεκριμένο μνημόνιο, για να μπορούν οι λαοί να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ