Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οι ελπίδες μας ... στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Να στραφεί προς την ΕΕ, για να αντιμετωπίσει τις «τουρκικές προτάσεις», κάλεσε ο Γ. Παπανδρέου την ελληνική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη χτεσινή του συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, δήλωσε: «Η Τουρκία έχει αναλάβει συγκεκριμένες υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ. Αυτές τις υποχρεώσεις προσπαθεί να τις αποφύγει και μάλιστα με αντάλλαγμα την έμμεση, ντε φάκτο αναγνώριση του βορείου τμήματος της Κύπρου, του κατεχόμενου τμήματος».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοιες προτάσεις. Ελπίζουμε ότι απέναντι σε αυτές τις προτάσεις και η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει το ίδιο που έχουμε πράξει και εμείς». Την καλούμε, συνέχισε, «να κινηθεί δεόντως προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς την ΕΕ, η οποία πρέπει να εγγυηθεί ότι η Τουρκία υλοποιεί όλες τις υποχρεώσεις της χωρίς παρεκκλίσεις». Και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω, τέλος, να υπενθυμίσω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Κυπριακό είναι ένα διεθνές πρόβλημα, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής ενός ανεξάρτητου κράτους».

Της συνάντησης είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το θέμα των τουρκικών προτάσεων. Τηλεφωνική επικοινωνία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ