Σάββατο 28 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Το κείμενο που ακολουθεί είναι επιστολή αναγνώστη, την οποία και παραθέτουμε:

*

«Φίλοι κομμουνιστές αναγνώστες του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Θα εκπλαγείτε, ίσως, από την επιστολή μου αυτή αν σας διαβεβαιώσω ότι ιδεολογικά ανήκω στο κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τη λεγόμενη δηλαδή Δεξιά, και επομένως σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο Σουηδό (δε θέλω ούτε καν να αναφέρω το όνομά του) και την κυρία "ΠΑΝΔΩΡΑ" του ΒΗΜΑΤΟΣ, αφού διαπράξατε τόσα..."μαζικά εγκλήματα", θα έπρεπε να σας καταδικάσω "ρητά και αδιαπραγμάτευτα", να καβαλήσω ένα τανκ, ν' ανέβω στον Περισσό και ν' αρχίσω να βάλλω κατά ριπάς εναντίον του κτιρίου του ιστορικού κόμματός σας.

Ετσι επιβάλλει η λογική του κυρίου Πρετεντέρη για να έχουμε -σύμφωνα με το μνημείο πατριωτισμού κείμενο της 29/4/41 του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ - "κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων" (σημ. "Ρ": ο επιστολογράφος αναφέρεται στα φιλογερμανικά άρθρα με τα οποία η εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» υποδεχόταν τους ναζί το 1941 στην Ελλάδα). Και για να έχομε αυτήν την κοινότητα θα έπρεπε ο περήφανος λαός της Ρωσίας, οι κομμουνιστές δηλαδή, να παρέδιδαν το Στάλινγκραντ εν μια νυκτί για να πατήσει η χιτλερική μπότα όλη την Ευρώπη.

Θα βλέπαμε όλοι τότε πού θα έγραφε τα εξόχως περισπούδαστα αρθράκια του ο κ. Πρετεντέρης. Στη σκιά βεβαίως Γερμανού διευθυντή συντάξεως και σε υπό γερμανικό τίτλο εφημερίδας.

*

Φίλοι κομμουνιστές,

Για να γελάσουμε και λίγο στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε θέλω να κλείσω την επιστολή μου αφού σας ευχαριστήσω για το... αντίτιμο που δώσατε, σύμφωνα με τον κ. Πρετεντέρη, προκειμένου να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για να καταψηφίσει το ξεδιάντροπο και καταγέλαστο "αντικομμουνιστικό μνημόνιο".

Ολα σ' αυτή τη μάταιη ζωή για τον κ. Πρετεντέρη έχουν κάποιο αντίτιμο. Ετσι έμαθε ο κύριος, έτσι πράττει κι έτσι, αδιόρθωτος, θα πράττει ισόβια.

Κλείστε τα μάτια και τ' αυτιά σας στους Πρετεντέρηδες και συνεχίστε τους τίμιους αγώνες σας.

Με φιλία και εκτίμηση

*

Σπύρος Κουρόπουλος - Υπάλληλος ΑΔΕΔΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ