Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αφαντοι οι ληστές

Αφαντοι παρέμεναν μέχρι χτες το βράδυ οι ληστές που αφαίρεσαν από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Δραπετσώνα περίπου 25.000 ευρώ. Η Αστυνομία και το Λιμενικό πραγματοποίησαν επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς όμως να τους εντοπίσουν.

Συγκεκριμένα, στις 10.20, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής και αφαίρεσαν το παραπάνω ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή. Ενα τηλεφώνημα όμως στην Αμεση Δράση, που ανέφερε πως οι ληστές χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα και έχουν καταφύγει στο λιμάνι του Πειραιά, κινητοποίησε την Αστυνομία και το Λιμενικό, ενώ έκλεισαν οι πύλες του λιμανιού. Ειδικότερα, δυνάμεις των ΕΚΑΜ και αντίστοιχες του Λιμενικού, έφτασαν στο λιμάνι και άρχισαν ελέγχους. Λίγο αργότερα, ένα δεύτερο τηλεφώνημα τόνιζε πως οι ένοπλοι είχαν βρει καταφύγιο στο πλοίο «Ροδάνθη».

Παρά τους εκτεταμένους ελέγχους τόσο στο «Ροδάνθη» όσο και στα πλοία «Ετζίαν Γκλόρι», «Αννα Μαρού» και «Μιλένα», οι δράστες δε βρέθηκαν. Κατά την επιχείρηση, χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες λάμψης - κρότου, ενώ βατραχάνθρωποι έψαχναν μέσα στα νερά του λιμανιού. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Από εκείνη την ώρα, άνοιξε το λιμάνι και τα πλοία αναχώρησαν κανονικά για τους προορισμούς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ