Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να αποπερατωθεί το λιμάνι της Αλόννησου

Να ολοκληρωθούν άμεσα τα έργα ολοκλήρωσης του λιμανιού της Αλόννησου ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ΠΕΧΩΔΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στην Ερώτηση: «Η αδιαφορία που επέδειξαν οι υπεύθυνοι κυβερνητικοί και αιρετοί παράγοντες όσον αφορά την αποπεράτωση του λιμανιού της Αλόννησου, είναι απαράδεκτη. Παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις - προτάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τη χρηματοδότηση αποπεράτωσης του λιμανιού, καθώς και τις οχλήσεις και της ΤΑ του νησιού, που ζητούσε να γίνουν έργα προστασίας του λιμανιού, δεν πάρθηκε ουσιαστικά κανένα μέτρο. Το αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας όλων των αρμοδίων και των κυβερνητικών υπευθύνων είναι:

  • Ο εξωτερικός λιμενοβραχίονας του νέου λιμανιού από τη σφοδρή κακοκαιρία να έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Το λιμάνι πλέον δε διαθέτει καμία θωράκιση καθώς υποχώρησαν οι φυσικοί ογκόλιθοι. Ετσι τα κύματα πλέον προκαλούν ζημιές και στην προβλήτα.
  • Οι ψαράδες με κίνδυνο της ζωής τους, όπως σε κάθε κακοκαιρία, τρεις μέρες πάλεψαν ενάντια στα τεράστια κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους για να σώσουν τις περιουσίες τους.
  • Ζημιές προκαλούνται πλέον και στα καταστήματα μετά τη διάλυση του λιμενοβραχίονα.

Επιπλέον, από την κακοκαιρία τεράστιες ζημιές υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού».

Εύλογα οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς:

  • Ποιος έχει την ευθύνη που μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα προστασίας του λιμανιού με αποτέλεσμα τις ζημιές που σημειώθηκαν.
  • Τι συγκεκριμένα μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε να χρηματοδοτηθούν τα έργα για την ολοκλήρωση της προστασίας του λιμανιού πριν οι καταστροφές γίνουν ανεπανόρθωτες καθώς και να δοθούν οι αντίστοιχες με τις ζημιές αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία.
  • Τι μέτρα θα πάρουν για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ