Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξημένα από σήμερα τα διόδια

Επιπλέον, την τιμολόγηση των διοδίων στο εθνικό δίκτυο ανά χιλιόμετρο, προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

Αυξημένα κατά 8% διόδια θα πληρώνουν από σήμερα οι χρήστες της Αττικής Οδού, μετά από αυτούς του Ρίου - Αντιρρίου, που από τις 16 Γενάρη πληρώνουν πιο «τσουχτερό» αντίτιμο κατά 5%. Οι νέες τιμές των διοδίων που διαμορφώνονται στην Αττική Οδό είναι: για τα ΙΧ 2,7 ευρώ, για τα δίκυκλα 1,3 ευρώ, για τα φορτηγά και λεωφορεία 6,7 ευρώ και για τις νταλίκες 10,8 ευρώ.

Και σα να μην έφτανε αυτό, την τιμολόγηση των διοδίων στο εθνικό οδικό δίκτυο ανά χιλιόμετρο από 1 Γενάρη του 2007, προβλέπει, μεταξύ άλλων, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και το οποίο ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία 2004 σχετικά με τη «διαλειτουργικότητα των Συστημάτων Τηλεδιοδίων στην ΕΕ».

Η ρύθμιση αυτή, μαζί με τον τριπλασιασμό της τιμής τους, που ουσιαστικά προανήγγειλε το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 23 Απρίλη 2005, προκειμένου να προσεγγίσουμε αυτές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, θα καταστήσουν τις μετακινήσεις για το λαό στην Εθνική Οδό πανάκριβη υπόθεση σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι σταθμοί διοδίων θα περιέλθουν όλοι - ακόμη και οι υπάρχοντες - στους μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοτραπεζίτες, που θα κατασκευάσουν τμήματα των οδικών αξόνων με τη ληστρική μέθοδο των «συμβάσεων παραχώρησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ που προαναφέραμε, σήμερα κατά μέσο όρο - και μετά την αύξηση κατά 43% της περασμένης άνοιξης - στη χώρα μας πληρώνουμε 0,018 ευρώ (6,13 δρχ.) ανά χιλιόμετρο, ενώ στις υπόλοιπες χώρες κυμαίνεται από 0,052 ευρώ (17,7 δρχ.) έως και 0,07 ευρώ (23,9 δρχ.) ανά χιλιόμετρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ