Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δέσμη μέτρων που προτείνει το ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα Γιάννενα στις 16 Γενάρη, στο πλαίσιο περιοδείας αντιπροσωπείας του Κόμματος, είχε αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα της «γρίπης των πτηνών». Εκεί είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τους τρόπους αντιμετώπισής της. Συγκεκριμένα, είχε σημειώσει:

  • Λήψη μέτρων προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Λήψη εξειδικευμένων μέτρων στις παραμεθόριες περιοχές, π.χ., Αιγαίο, Εβρος, λόγω του ότι βρίσκονται σε άμεση γειτονία με την Τουρκία, η οποία έχει εκτεταμένα προβλήματα.
  • Προστασία της δημόσιας υγείας σημαίνει προσλήψεις γιατρών - στην προκειμένη περίπτωση κτηνιάτρων - την εξειδίκευσή τους, τη διαμόρφωση ενός τακτικού προσωπικού, την ολοκλήρωση των εργαστηρίων που χρειάζονται στην Ελλάδα.
  • Την ανάγκη να προβληθούν και να διεκδικηθούν συγκεκριμένα μέτρα και εξειδικευμένα κατά περιοχή. Για παράδειγμα, στην Ηπειρο όπου η πτηνοτροφία είναι βασικός κορμός της οικονομίας, να παρθούν μέτρα που αφορούν την αντιμετώπιση όλων των ζημιών που δέχεται ο κλάδος της πτηνοτροφίας και οι συγκεκριμένες μονάδες που υπάρχουν.
  • Οι αποζημιώσεις, επιδοτήσεις και απαλλαγές, να ισχύσουν συνολικά για τον κλάδο της πτηνοτροφίας και ιδιαίτερα τις συνεταιριστικές μονάδες, όπως η ΠΙΝΔΟΣ, τις μικρές πτηνοτροφικές μονάδες και τους πτηνοτρόφους.
  • Την ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ των εργαζομένων, ώστε να μη χάσουν τη δουλιά τους, να μη μειωθούν τα μεροκάματά τους και τα δικαιώματά τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ