Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν την ανακύκλωση

Οι εργαζόμενοι δημότες της Αθήνας θα πληρώσουν το πρόγραμμα ανακύκλωσης που πρόκειται να εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου Αθήνας. Οπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση ανέθεσε στην «Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ΑΕ» - η οποία αποτελεί το εγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης - να αναλάβει την υλοποίηση του έργου. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία θα αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία την εκτέλεση του έργου της ανακύκλωσης στο δήμο. Την πρόταση καταψήφισε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής.

Με αυτή την ανάθεση το αποτέλεσμα θα είναι αντίστοιχο με ό,τι συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας: Οι επιχειρηματικές εταιρίες πληρώνουν στην ΕΕΑΑ ΑΕ, πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, με αποτέλεσμα να μεταβιβάζουν αυτό το κόστος στα προϊόντα, στους εργαζόμενους, μέσα από την αύξηση των τιμών.

Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης, πάντως, θα μπορούσε να εκτελέσει η ίδια η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Αλλωστε, όπως σημείωσε και ο Σπ. Χαλβατζής: «Να μην ανατεθεί κανένα τμήμα της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες. Αυτή τη διαχείριση μπορεί και πρέπει να την κάνει μόνος του ο Δήμος Αθηναίων, αφού υπάρχει η δυνατότητα από τις υπηρεσίες του. Καμιά διαπραγμάτευση, καμιά εταιρία να μην αναλάβει τις εργασίες ανακύκλωσης», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η ίδια η εταιρία, η ΕΕΑΑ, να αναλάβει να πληρώσει τη δαπάνη, το κόστος της εφαρμογής του προγράμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ