Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο σωστός προσανατολισμός το ζητούμενο

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη σε εκδήλωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

«Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας όταν είναι σωστά προσανατολισμένο και με σωστά εκπαιδευμένο και αμειβόμενο προσωπικό, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και στην εμπέδωση της ασφάλειας», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης χαιρετίζοντας, χτες το πρωί, στην εκδήλωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όπου παρουσίασε τα αποτελέσματα της αντιεγκληματικής πολιτικής για το 2005 και το σχέδιο δράσης για το 2006. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων φορέων του νομού.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην παρέμβασή του σημείωσε πως δεν έχει εξακριβωθεί ότι είναι η περισσότερη αστυνόμευση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα σχετικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, θα πρέπει να εξεταστεί λαμβάνοντας υπόψη τα αίτια που το γεννούν. Τόνισε, έτσι, πως η ποιοτική και σωστά προσανατολισμένη αστυνόμευση μπορεί να χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα που, άλλωστε, αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση όμως, διευκρίνισε, η δράση της Αστυνομίας δε θα πρέπει να στρέφεται σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών. Η Αστυνομία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μηχανισμός στα χέρια του κεφαλαίου για την αποτελεσματικότερη επίθεση που διεξάγει σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, υπογράμμισε.

Τέλος, αναφερόμενος στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ επανέλαβε πως το Κόμμα στέκεται αλληλέγγυο στους διεκδικητικούς αγώνες του κλάδου και κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, αναγνωρίζοντας το επικίνδυνο και ανθυγιεινό του επαγγέλματός τους και ικανοποιώντας τις θεσμικές και οικονομικές διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ