Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλαίσιο αγώνα και δράσης

Σύσκεψη φορέων για το συντονισμό του αγώνα πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Τη στιγμή που τα συνεργεία της ΔΕΗ ακόμα φτιάχνουν τους κατεστραμμένους πυλώνες, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς απαντάνε με αγώνες στην κοροϊδία και διεκδικούν τα αυτονόητα. Σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, οργανώνουν την παραπέρα δράση τους. Η αγανάκτησή τους δε μένει αγανάκτηση και μέσω φορέων του νησιού καλούν σε ευρεία σύσκεψη.

Το ΕΚ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλλικής, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Κράνη» και η ΕΛΜΕΚ, συγκροτούν το Συντονιστικό του Αγώνα για να ξεπεράσει ο νομός τα πρόσφατα τραύματά του. Για να θωρακιστεί ενεργειακά το νησί, χαιρετίζουν τη μεγαλειώδη και καθοριστική αντίδραση των Κεφαλονιτών στην πρόσφατη κρίση. Δηλώνουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται και καλούν στη σύσκεψη όλων των φορέων του νομού, με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Αμεση αποζημίωση των πληγέντων και οικονομικές ελαφρύνσεις σε λαϊκές οικογένειες, επαγγελματίες, βιοτέχνες και αγρότες.
  • Θωράκιση ενεργειακή του νομού που περιλαμβάνει: α. Παραμονή των γεννητριών στο νησί μέχρι να σταθεροποιηθεί το σύστημα, β. δημιουργία προϋποθέσεων ώστε να υπάρχει αυτοτελής κάλυψη του νησιού σε πηγές ενέργειας με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.
  • Φθηνό ρεύμα για το λαό και τους επαγγελματίες βιοτέχνες.
  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την επιχειρηματοποίηση της ενέργειας. Μόνο έτσι θα υπάρχει φθηνό ρεύμα για τους καταναλωτές και σεβασμός του περιβάλλοντος.
  • Μέτρα κοινωνικής υποδομής, για να θωρακιστούν τα νησιά από φυσικές καταστροφές (αντισεισμική θωράκιση κλπ.) καθώς και μέτρα εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών στους τομείς της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών κλπ.

Οι φορείς επισημαίνουν τις σοβαρές ευθύνες για την κρίση όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των τοπικών, δημοτικών και νομαρχιακών παραγόντων που άφησαν αθωράκιστο το νησί. Στήριξαν την αντιλαϊκή πολιτική, που ιδιωτικοποιεί την Ενέργεια, την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ