Κυριακή 19 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η «Πανεπιστημονική» Μηχανικών στο δρόμο του αγώνα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο νόμου για το ΤΣΜΕΔΕ (ασφαλιστικό ταμείο των πτυχιούχων μηχανικών). Πρόκειται για μια συνέχεια των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου προωθεί την ανταποδοτικότητα, την ατομική ευθύνη του ασφαλισμένου, την απουσία της κρατικής χρηματοδότησης και την υπέρογκη αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων. Σύμμαχο έχει τη ΔΕ του ΤΕΕ η οποία όχι μόνο διαμόρφωσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αλλά και το αποδέχτηκε ομόφωνα.

Η ΔΠΚ-Μηχανικών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της και ζητάει την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στην κινητοποίηση του σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και των κλαδικών επιτροπών αγώνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 9πμ στα κεντρικά γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ. Για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης διοργανώνει κλαδικές συσκέψεις, για τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη των μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων (στις 7μμ στο ΤΕΕ, Καραγιώργη Σερβίας 4) και την Τετάρτη 22 Φλεβάρη των πολιτικών μηχανικών (στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΚΕ, Θεμιστοκλέους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ