Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Καμιά ανοχή! ΟΛΟΙ με το ΠΑΜΕ
  • Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
  • Στις 6 μ.μ. η συγκέντρωση και στον Πειραιά, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία μέσα στο λιμάνι

Σε αντίσταση καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ και με την κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Σε αντίσταση καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ και με την κεντρική αφίσα για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Σήμερα, από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε 54 πόλεις όλης της χώρας, το δίκιο των εργαζομένων συγκρούεται για μια ακόμη φορά με την πολιτική του ΣΕΒ, της κυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν το κεφάλαιο. Οι προκλήσεις των βιομηχάνων για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και οι αυξήσεις πείνας που προτείνουν, παίρνουν απάντηση.

Οι εργαζόμενοι προτάσσουν διεκδικήσεις που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής της «ανταγωνιστικότητας», της αύξησης των υπερκερδών του κεφαλαίου, της ληστρικής αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος. Ενάντια στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς στυλοβάτες των εργοδοτικών αξιώσεων.

Στην Αθήνα (όπου μέχρι και σήμερα το πρωί συνεχίζονται αμείωτα οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς), το συλλαλητήριο ορίστηκε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στην πλατεία Λουδοβίκου (ηλεκτρικός σταθμός).

Σήμερα, ο αγώνας των εργατοϋπαλλήλων της στεριάς δένεται με την απεργιακή μάχη των ναυτεργατών. Αυτή η αλληλεγγύη και η αναγκαιότητα του κοινού μετώπου θα εκφραστεί με τον πιο δυνατό τρόπο στον Πειραιά, όπου η πορεία, μετά την πανεργατική συγκέντρωση, θα κατευθυνθεί στο λιμάνι. Θα συναντηθεί με τους εργάτες της θάλασσας που κρατούν για έκτη συνεχόμενη μέρα δεμένα τα καράβια στους ντόκους.

Εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, νέοι και νέες εργαζόμενοι, από τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις μεγάλες πόλεις όλης της χώρας μπορούν και πρέπει να δώσουν στους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες πανεργατικό το μήνυμα της αντίστασης στα σχέδιά τους. Να ορθώσουν ισχυρά ταξικά αναχώματα στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου, που μόλις την περασμένη βδομάδα πρόσθεσαν στα αντιλαϊκά τους «κατορθώματα» την ψήφιση της οδηγίας Μπολκεστάιν. Ενα νομοθέτημα που θα πάρει ξανά απάντηση από τους χιλιάδες διαδηλωτές της Αθήνας, όταν η πορεία τους θα περνά έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην οδό Βασ. Σοφίας.

Η ολομέτωπη επίθεση δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και αυταπάτες. Εχοντας την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ετοιμάζεται να σαρώσει εκ νέου τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που έμειναν όρθια από την επέλαση της προηγούμενης κυβέρνησης, στη βάση των αποφάσεων που συνδιαμόρφωσε στα ευρωενωσιακά όργανα.

Καμιά ανοχή! Μ' αυτό το σύνθημα, σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ