Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Διακριτική απώθηση» η καταστολή των εργατικών αγώνων

Προκλητικός ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στελεχών του ΠΑΜΕ

Των τεράστιων πολιτικών ευθυνών της για τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ, την περασμένη Παρασκευή, σε απεργούς τραπεζοϋπαλλήλους, επιχειρεί να αποποιηθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό επιβεβαιώνουν και τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες στο υπουργείο συνδικαλιστές της Γραμματείας ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και των Σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές.

Ο υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η επίθεση των ΜΑΤ τον ...«αιφνιδίασε αρνητικά»(!) και ότι «η γραμμή της κυβέρνησης είναι η διακριτική απώθηση», επιχειρώντας έτσι να μετακυλίσει τις ευθύνες στην Αστυνομία.

Οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων κατήγγειλαν την επίθεση των ΜΑΤ, που επιπλέον «είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών συναδέλφων μας» και επισήμαναν ότι ανάλογες δηλώσεις περί μη ευθύνης της κυβέρνησης έχουν γίνει και στο παρελθόν, όμως ο αυταρχισμός εντείνεται, αναδεικνύοντας έτσι τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Ο υπουργός απάντησε επικαλούμενος την τιμιότητα των λόγων του! Ενώ στην ερώτηση ποιος έστειλε τα ΜΑΤ έμεινε σιωπηλός...

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αλεξάνδρα Μπαλλού, από το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, δήλωσε: «Ο υπουργός δήλωσε ότι η γραμμή του είναι η διακριτική απώθηση. Κάτι που οι εργαζόμενοι στο κίνημα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει και τι συνεπάγεται. Το ΠΑΜΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αντεργατικά μέτρα συνοδεύονται από καταστολή».

Απάντηση στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Μετά και τη χτεσινή στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αποκτά πολλαπλάσια σημασία το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων των τραπεζοϋπαλλήλων να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μαζικά στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Στην κατεύθυνση οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα να προχωρήσουν σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα στους χώρους εργασίας, να διεκδικήσουν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων και να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών στο πολιτικό και στο συνδικαλιστικό επίπεδο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των εργαζομένων στις τράπεζες (2019-05-24 00:00:00.0)
Σοβαρό οργανωτικό βήμα η ίδρυση Διεθνούς στο Χρηματοπιστωτικό Τομέα (2009-03-13 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ στους εργατοϋπαλλήλους (2006-02-18 00:00:00.0)
Δική τους υπόθεση η κλιμάκωση του αγώνα (2006-02-07 00:00:00.0)
Στην πόρτα περιμένουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές (2002-05-24 00:00:00.0)
ΟΤΟΕ του... "κοινωνικού διαλόγου" (1998-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ