Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Και απίστευτες καραμπόλες!

Πέρα από την καθιερωμένη καθυστέρηση του ΑΣΕΠ, αυτή τη φορά σημειώνεται και μια πρόσθετη καθυστέρηση.

Η κατάταξη των υποψήφιων για προσλήψεις στην Υγεία έγινε από τις αντίστοιχες επιτροπές των νοσοκομείων και το ΑΣΕΠ - μετά τη μοριοδότηση - προχώρησε στην ανάρτηση των προσωρινών πινάκων και όσοι περιλαμβάνονταν σ' αυτούς κλήθηκαν για δουλιά.

Ενα από τα βασικά δικαιολογητικά είναι οποιοσδήποτε τίτλος σπουδών δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ) της ημεδαπής ή ισότιμος της αλλοδαπής, βάσει του οποίου χορηγήθηκε η απαιτούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος. Ωστόσο, όμως, υπήρξαν μαζικές ενστάσεις από μη επιτυχόντες στην κατηγορία των βοηθών νοσοκόμων. Ταυτόχρονα, οι ενιστάμενοι στο μεσοδιάστημα μετά την προσωρινή κατάταξη κατέθεσαν καινούρια πτυχία από ιδιωτικά ΙΕΚ «με βαθμό εικοσάρια». Το ΑΣΕΠ ζήτησε από τα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε νέα κατάταξη με βάση τους νέους βαθμούς.

Ομως, ορισμένοι διοικητές νοσοκομείων ζήτησαν γραπτή εντολή από το ΑΣΕΠ, για να υπάρχει νομική κάλυψη, αλλά και γιατί τα «μαζικά εικοσάρια» δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Τέτοια εντολή όμως δεν υπήρξε και - εκτός από τους βοηθούς νοσοκόμων - μπλοκαρίστηκαν όλες οι προσλήψεις!

Ηταν στραβό το κλήμα το 'φαγε κι ο γάιδαρος, δηλαδή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ