Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Την κατηγορηματική του καταδίκη για το περιεχόμενο του «αντικομμουνιστικού μνημονίου» εκφράζει σε ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αρτεμισίου Εύβοιας, σημειώνοντας πως οι λαοί δε θα επιτρέψουν τη νεκρανάσταση αντιδραστικών πρακτικών και μεθόδων στη λογική της εμπέδωσης της νέας τάξης πραγμάτων ούτε το ξαναγράψιμο της ιστορίας και την αλλοίωσή της, μιας ιστορίας που γράφτηκε με αγώνες, στις πόλεις και τα βουνά, στις πλατείες και τα εργοστάσια και σφραγίστηκε με σημαντικές πανανθρώπινες κατακτήσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα ομόφωνα σε ψήφισμά του καταγγέλλει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, τονίζοντας πως «απώτερη επιδίωξη είναι το ολοκληρωτικό σάρωμα κάθε κοινωνικού και δημοκρατικού δικαιώματος των λαών, προσπάθεια για να μπουν σοβαρά εμπόδια στην αγωνιστική και λαϊκή δράση των εργαζομένων».

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηλείας σε ομόφωνο ψήφισμά του καταδικάζει το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και αποδοκιμάζει την προσπάθεια εξομοίωσης της κομμουνιστικής πολιτικής και ιδεολογίας με αυτή του ναζισμού. Καλεί δε κάθε δημοκράτη, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που θέλει έναν καλύτερο κόσμο και ανησυχεί για το μέλλον του να καταγγείλει το μνημόνιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου χαρακτηρίζει την υιοθέτηση του μνημονίου μια απαράδεκτη ενέργεια αντιδραστικών κύκλων, των ίδιων που πήραν την πρωτοφανή απόφαση περιορισμού ατομικών δικαιωμάτων με την παρακολούθηση όλων στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αποσύρει αμέσως το μνημόνιο και όλο το λαό να αντιταχθεί αποφασιστικά στις αντιδραστικές επιδιώξεις.

Το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας τονίζει πως το αντικομμουνιστικό μνημόνιο συνιστά μια άκρως επικίνδυνη εξέλιξη για τα δικαιώματα των λαών και αποτελεί βάναυση παραχάραξη της ιστορίας. «Γνωρίζουμε - σημειώνει - ότι όλες οι αντιδημοκρατικές εκτροπές ξεκινούν στο όνομα της κομμουνιστικής απειλής και έχουν πάντα επιστέγασμα δικτατορίες, χούντες, επεμβάσεις και πολέμους».

Ως προσβολή προς τη λαϊκή μνήμη και απαράδεκτη προσπάθεια των αντιδραστικών κύκλων να αλλάξει η ιστορία της ανθρωπότητας, χαρακτηρίζεται το αντικομμουνιστικό μνημόνιο σε ψήφισμα σύσκεψης της Επιτροπής Ειρήνης Γαλατσίου.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το μνημόνιο σημειώνοντας πως μέσω αυτού συκοφαντούνται δυνάμεις που συνδέθηκαν με αγώνες ενάντια στον φασιστικό επεκτατισμό και ολοκληρωτισμό και επιχειρείται εξίσωση θυτών και θυμάτων.

Ο Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου καταγγέλλει το μνημόνιο ως προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας που μπορεί να οδηγήσει τους λαούς σε πολύ επικίνδυνους δρόμους και καλεί όλους να καταγγείλουν έμπρακτα το απαράδεκτο αυτό κείμενο σεβόμενοι τους αγώνες των λαών κατά του φασισμού.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Νέας Πεντέλης σημειώνει πως η υιοθέτηση του μνημονίου δημιουργεί μια αρνητική κατάσταση για την ίδια τη δημοκρατία και υπογραμμίζει πως οι λαοί έχουν νωπές μνήμες και πληγές από αντικομμουνιστικές υστερίες που πάντα είχαν στόχο κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πατριώτη, χρέος του οποίου σήμερα είναι η αντίσταση στην προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που αντιτίθεται στο σύστημα της νέας τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ