Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Οδηγίες» για τις δημοτικές

Τη συσπείρωση όλων των στελεχών γύρω από τους υποψηφίους που θα έχουν την υποστήριξη του κόμματος ζητά η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κάθοδο «ανταρτών».

Σε εγκύκλιο που στάλθηκε χτες σε όλες τις νομαρχιακές οργανώσεις, τονίζεται ότι «είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων, ανεξαιρέτως, των στελεχών και μελών μας να συνταχθούν με τους υποψηφίους που θα επιλεγούν σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕ στις 29 Ιανουαρίου 2006».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εν ενεργεία νομάρχες και δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί το 2002 με τη στήριξη της ΝΔ «εφόσον το επιθυμούν, κατά κανόνα, θα έχουν τη στήριξή μας ή τη συνεργασία μας και κατά τις επικείμενες εκλογές». Στους νομούς ή τους δήμους που η ΝΔ δεν είχε εκλέξει τους δικούς της υποψηφίους ισχύουν τα εξής: Στις νομαρχίες, τους δήμους των πρωτευουσών νομών, τους δήμους που έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο της πρωτεύουσας του νομού, καθώς και στις νομαρχίες και τους δήμους της Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, οι υποψήφιοι θα εκλεγούν με απόφαση της Ρηγίλλης. Στους υπόλοιπους (μικρούς) δήμους οι υποψήφιοι θα αναδειχτούν είτε από κατά τόπους «δημοτικές συνελεύσεις», είτε θα υποστηριχτούν «αυτοδιοικητικές προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής» είτε δε θα δοθεί στήριξη σε κανένα συνδυασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ