Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Ο ασθενής δεν είναι πελάτης!»

Το ιδιωτικό νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου βρίσκουν την απόλυτη εφαρμογή τους οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο χώρο της Υγείας, επισκέφθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής κλιμακίου του ψηφοδελτίου συνεργασίας, μαζί με την Βίκυ Αράπη - Καραγιάννη, από τη «Δημοτική Κοινωνική Κίνηση Αθήνας» και την Μαρία Ζευγώλη, από την «Κομμουνιστική Ανανέωση».

«Στο Ερρίκος Ντυνάν», τόνισε με δήλωσή του ο Σπ. Χαλβατζής, «προωθείται η διαδικασία των Συμπράξεων μεταξύ του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Σε αυτόν το νόμο, εμείς στεκόμαστε αντίθετα. Υποστηρίζουμε ότι η υγεία πρέπει να είναι αναβαθμισμένη, να παρέχεται ισότιμα, δωρεάν, σε όλο το λαό».

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από τον προηγούμενο υπουργό Υγείας και σημερινό υποψήφιο δήμαρχο, Νικ. Κακλαμάνη, να νοικιάσει ο «Ερυθρός Σταυρός» κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από το «Ερρίκος Ντυνάν», με γιατρούς όμως του δημοσίου. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στην τελευταία του συνέντευξη ως υπουργός, δύο κλινικές του Ερυθρού Σταυρού θα μετακομίσουν μαζί με το ιατρικό προσωπικό στο «Ερρίκος Ντυνάν». Με αυτό τον τρόπο, διευρύνεται επί της ουσίας η σύμπραξη ανάμεσα στους ιδιώτες και το δημόσιο στον τομέα της υγείας.

Ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζομένους του νοσοκομείου, σημείωσε ότι όλες οι μονάδες υγείας της χώρας θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και να μην είναι χώροι που θα εμπορευματοποιούν την Υγεία. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην έννοια "πελάτης". Οποιος έρχεται στους χώρους της Υγείας, έρχεται για να του παρασχεθούν υπηρεσίες. Είναι ασθενής, δεν είναι πελάτης. Αυτή την έννοια, την έχουμε απορρίψει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο». Χαρακτηριστικό, της κατάστασης στον τομέα της υγείας, είναι ότι στο «Ντυνάν», τόσο το κυλικείο, όσο και η κουζίνα έχουν δοθεί και λειτουργούν, με προσωπικό του νοσοκομείου, από ιδιώτη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ