Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ιδιωτικοποιούν την Υγεία μέσω Συμπράξεων

«Πρέπει να ενημερωθούμε και να ενεργοποιηθούμε όλοι για να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει σε λίγο καιρό να μην έχουμε δημόσια νοσοκομεία». Αυτό τόνισε χτες ο Ηλίας Νικολόπουλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» συνομίλησε με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους κάλεσε να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ. Tov Ηλ. Νικολόπουλο συνόδευαν η Τούλα Τριανταφύλλου και ο Κώστας Ιωακειμίδης, από το ΔΗΚΚΙ.

Ο υποψήφιος νομάρχης αναφέρθηκε με έμφαση στο ζήτημα της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η οποία - όπως είπε - «είναι μια απαράδεκτη μέθοδος που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό», στον «Ερυθρό Σταυρό» σε σύμπραξη με το «Ερρίκος Ντυνάν». «Μέσα από αυτές τις συμπράξεις προσπαθείται να επιταχυνθεί η προϊούσα ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας».

Οπως διαπίστωσε ο Ηλ. Νικολόπουλος «λιγοστεύουν οι πόροι από το δημόσιο για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Αρχίζει να επεκτείνεται η παροχή ιδιωτικών υπηρεσιών μέσω ανταποδοτικότητας και ιδιωτικών εταιριών, που αντικαθιστούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι λιγοστεύουν. Υπάρχει φθίνουσα κατάσταση του νοσοκομείου γιατί βαδίζουμε ολοταχώς σε μια ιδιωτική Υγεία».

Από την περιοδεία προέκυψε πως το τμήμα ιματισμού ετοιμάζεται να δοθεί και αυτό σε εργολάβο, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι από 45 έχουν φθάσει τους 18. Ηδη σε ιδιωτικές εταιρίες έχει δοθεί η σίτιση και η φύλαξη του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχουν μόλις 7 τραπεζοκόμες για να εξυπηρετούν τα 14 τμήματα του νοσοκομείου, όπως λένε οι ίδιες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ