Παρασκευή 17 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ακτήμονες αγρότες εναντίον εταιριών βιοτεχνολογίας

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.--

Μέλη του κινήματος των αγροτών χωρίς γη (MST) κατέλαβαν χτες ένα αγρόκτημα της «Syngenta», μιας πολυεθνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας που εδρεύει στην Ελβετία, κατηγορώντας την ότι πραγματοποιούσε καλλιέργειες μεταλλαγμένων. Το κίνημα έκανε σαφές ότι η κίνηση αποτελεί μέρος μιας «νέας στρατηγικής» εναντίον των πολυεθνικών επιχειρήσεων του τομέα της γεωργίας, που κατηγορεί ότι αφαιρούν από τους αγρότες θέσεις εργασίας, τους διώχνει από τη γη και μολύνει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον.

Το MST - που έχει καταλάβει κατά καιρούς δεκάδες αγροκτήματα και φάρμες εκτροφής αγελάδων, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση για την αγροτική μεταρρύθμιση και την αναδιανομή της γης - πραγματοποίησε μια παρόμοια διαδήλωση εναντίον μιας άλλης εταιρίας βιοτεχνολογίας την περασμένη βδομάδα.

Και οι δύο εταιρίες επιχείρησαν να αποσείσουν τις κατηγορίες ότι παραβιάζουν τη νομοθεσία και μολύνουν το περιβάλλον της Βραζιλίας.

Στην κατάληψη της περασμένης βδομάδας, περίπου 1.000 γυναίκες κατέστρεψαν γενετικά τροποποιημένα δενδρύλλια μιας εταιρίας βιοτεχνολογίας που παράγει μάζα ευκαλύπτου, κίνηση που «καταδίκασαν» αξιωματούχοι της κυβέρνησης Λούλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ