Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Την ουσιαστική ανάγκη για ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα των νέων μετέφερε χτες στο Κοινοβούλιο η ΚΟ του ΚΚΕ με τη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε, στην οποία παρενέβη η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Επιμέρους πλευρές ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους οι βουλευτές του Κόμματος.

«Μαζική ανάπτυξη της φυσική αγωγής χωρίς ταξικούς φραγμούς και χωρίς κερδοσκοπία» ζήτησε με την ομιλία της η Αλ. Παπαρήγα. Πρόσθεσε πως «ακόμα κι αν αυξηθούν οι υποδομές του αθλητισμού μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες, με την ιδιωτικοποίηση, την εμπορευματοποίηση, την ανάμειξη των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα του αθλητισμού όλα αυτά μπορούν να γίνουν μέσα χειραγώγησης», «αντί να ανεβαίνει η συλλογικότητα να δυναμώνει ο ανταγωνισμός, η ατομικότητα και όλα τα νοσηρά φαινόμενα που ζούμε, όπως ο χουλιγκανισμός».

Τα ευχολόγια και οι ανέξοδες εκφράσεις προθέσεων ήταν η απάντηση που εισέπραξε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο υφυπουργός αρκέστηκε στο να καταγγείλει διαχειριστικά λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ