Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Να μην «περάσει» σε ιδιώτες η Ψυχική Υγεία

Ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης
Ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης
Στο όνομα της αποασυλοποίησης δε θα πρέπει να σταματήσουν τη λειτουργία τους απαραίτητες δομές Ψυχικής Υγείας και να μην επιτρέψουν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα ιδρύματα, το κενό που δημιουργείται να το εκμεταλλευτούν οι ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Αυτό τόνισε ο Γιάννης Ζιώγας, μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης, μιλώντας σε εργαζόμενους του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, που το επισκέφθηκε χθες επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Αφορμή για την επισήμανση αυτή, αποτέλεσε το γεγονός, που αναφέρθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς, ότι όλο και μειώνεται ο αριθμός των ασθενών του Ψυχιατρείου, την ώρα που οδηγούνται οι έχοντες ανάγκη ψυχοκοινωνικής στήριξης σε δομές που δημιουργούν ιδιώτες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Παράλληλα, ο Γιάννης Ζιώγας κατήγγειλε το γεγονός ότι το ίδρυμα δε στελεχώνεται με το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργεί μόνο χάρη «στον ηρωισμό» και τις θυσίες του υπάρχοντος προσωπικού. Επιπλέον, έγινε λόγος για το απαράδεκτο καθεστώς να απασχολείται για λίγους μήνες ανασφάλιστο προσωπικό στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων. Ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης κάλεσε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες Υγείας και Ψυχικής Υγείας.

Στις 7 χτες το πρωί, ο Γ. Ζιώγας, με κλιμάκιο του Κόμματος και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, επισκέφθηκε το εργοτάξιο και τις υπηρεσίες του Δήμου Σταυρούπολης και μίλησε σε συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ