Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πωλητήρια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ υπέρ του ξεπουλήματός της η Εμπορική Τράπεζα! Ανακοίνωσε ότι έχει κέρδη 75 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά, μιλάμε για την τράπεζα που κατά βάση αφορούσε και η περίφημη τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Και βέβαια κατά τα ήθη των εποχών, κάποιο ίδρυμα που είναι κερδοφόρο (και προσφάτως απαλλαγμένο από ...ενοχλητικές εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων) τι άλλο μπορεί να γίνει παρά να καταλήξει σε ...ιδιώτες.

Περί του να λειτουργήσει υπέρ των Ελλήνων φορολογούμενων που απομυζήθηκαν για την ύπαρξη των ιδρυμάτων αυτών ούτε λόγος, ούτε σκέψη. Μάλιστα, για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θα προσληφθεί και ...«διεθνής οικονομικός σύμβουλος».

Ξέρετε αυτές οι εταιρίες που πληρώνονται από το Δημόσιο δισεκατομμύρια για να μπορέσουν να προσφέρουν σε άλλες εταιρίες - αγοραστές (με τις οποίες ποιος ξέρει τι δοσοληψίες έχουν) περιουσία που δεν τους ανήκει.

Σε ανύποπτο χρόνο μάλιστα (πριν λίγες βδομάδες) πέρασε και νομοθετική ρύθμιση που απλοποιεί τις διαδικασίες πρόσληψης τέτοιων «συμβούλων» και τους απαλλάσσει από ελέγχους. Μην κουράζονται κιόλας με «χαρτούρα» και πιστοποιητικά.

ΤΗΝ ...ΑΜΕΡΙΚΗ ανακάλυψαν τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης μετά την τραγική υπόθεση του μολυσμένου αίματος. Παντού ακούς καταμετρήσεις των ελλείψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και ιδιαιτέρως στα τμήματα αιμοδοσίας.

Πλην, όμως, αυτή η κατάσταση επικρατεί χρόνια, μια και επί χρόνια οι δαπάνες για την Υγεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σήμερα παραμένουν σε χαμηλότατα επίπεδα και οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο.

Μόνο που οι καταγγελίες των αρμόδιων σωματείων, των τοπικών φορέων στην Αθήνα και την επαρχία δεν «εντυπωσίαζαν» αρκετά έως τώρα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Δυστυχώς, όταν θα καταπέσει ο «μιντιακός» θόρυβος, τα τεράστια προβλήματα θα παραμείνουν καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών γίνονται μόνο για να ξεχαστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ