Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Μήνυμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων συνεργασίας

Σε εκδήλωση για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων συνεργασίας για τη νομαρχία και τους δήμους του νησιού

Μήνυμα ενίσχυσης της συσπείρωσης και της προοπτικής των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστειλαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, ευρύτερα λαϊκά στρώματα, στη διάρκεια προχτεσινής εκδήλωσης με θέμα τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, στην Κέρκυρα, στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα, αφού ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης έχει εξελιχθεί σε μοχλό της αντιλαϊκής πολιτικής και σε τοπικό επίπεδο, υπογράμμισε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, Δ. Πιτσιάβας, δίνοντας το στίγμα της επερχόμενης εκλογικής μάχης. Και συνέχισε: «Παίρνοντας υπόψη ότι οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης που αγκαλιάζει όλες τις πλευρές της ζωής της λαϊκής οικογένειας, οι εργαζόμενοι και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν όλους εκείνους τους παράγοντες που ευθύνονται για την υποβάθμιση της ζωής τους, για την αφαίρεση δικαιωμάτων στη δουλιά τους, για το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων». Σοβαρές, επισήμανε, είναι οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών τους εκπροσώπων, αλλά και του ΣΥΝ, που συναινεί σε κεντρικές αντιλαϊκές επιλογές για μια σειρά ζητήματα που επιδεινώνουν συνολικά την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και του λαού της Κέρκυρας.

Οι υποψήφιοι

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες, για τη Νομαρχία και δήμους του νησιού, που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Συγκεκριμένα:

  • Υποψήφιος για τη Νομαρχία είναι ο Μ. Χαραλάμπους, γιατρός και νομαρχιακός σύμβουλος.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας ο Χ. Μάστορας, λογιστής και δημοτικός σύμβουλος.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Αχιλλείων ο Γ. Πιερρής, οικονομολόγος.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Μελιτιαίων ο Γ. Αρμενιάκος, δημοτικός σύμβουλος.
  • Υποψήφιος δήμαρχος Θιναλίων ο Β. Δημητράς, πρώην πρόεδρος του σωματείου ναυτεργατών στην Κέρκυρα.

«Μπορεί να σταλεί ηχηρό μήνυμα στις νεοταξικές δυνάμεις και το δικομματισμό και μέσα από τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ενισχυθεί η προσπάθεια διαμόρφωσης πλατιού μετώπου, να απεγκλωβιστούν συνειδήσεις και να αναπτυχθούν αγώνες. Αυτή η συνεργασία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τις προϋυποθέσεις, για το χτίσιμο μιας ριζοσπαστικής συμμαχίας», επισήμανε ανάμεσα σε άλλα στο χαιρετισμό του εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Σ. Πελάης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ