Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
Αγωγός φυσικού αερίου με τις ευλογίες Σρέντερ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Το Βερολίνο ως κέντρο των «λόμπι» που πρέπει να στήσουν η ρωσική κυβέρνηση και οι ρωσικές εταιρίες, προωθεί ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Κίνηση που θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει μύριες ανακατατάξεις και άλλες τόσες αντιδράσεις ...αναλόγου μεγέθους με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να γίνει στέλεχος της Γκάζπρομ - (Gazprom)

Ηδη ο τέως καγκελάριος εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου γερμανο-ρωσικής κοινοπραξίας που θα αναλάβει την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στη Βαλτική, ύψους 4 δισ. ευρώ, που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία. Σχέδιο που προκαλεί αντιρρήσεις εκ μέρους της Πολωνίας και των κρατών της Βαλτικής που είναι δυσαρεστημένες με την παράκαμψη των εδαφών τους για τη σύνδεση αυτή.

Η ανακοίνωση έγινε στην έδρα της εταιρίας Gazprom με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις εκπροσώπους της Gazprom, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της εταιρίας Αλεξέι Μίλερ και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς και δύο εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας BASF, της μεγαλύτερης χημικής εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, και δύο της γερμανικής εταιρίας EON.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθη επίσης η απόφαση να διοριστεί πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ματίας Βάρνιγκ, εκπρόσωπος της Dresdner Bank στη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ