Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΕΧΙΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νότια Μοραβία

Υπερχείλισαν τα ποτάμια στην Τσεχία

Associated Press

Υπερχείλισαν τα ποτάμια στην Τσεχία
ΜΠΡΝΟ.--

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχτεί η Νότια Μοραβία μετά την απειλητική αύξηση της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια της περιοχής και τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ενώ περίπου 10.000 κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επίσης, περίπου 1.500 άνθρωποι στα περίχωρα της Πράγας βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μερικές γερμανικές πόλεις που βρίσκονται στα σύνορα με την Τσέχικη Δημοκρατία, ενώ στη γειτονική Σλοβακία έχουν σημειωθεί πλημμύρες σε 123 πόλεις, όπου τουλάχιστον 382 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Βεβαίως, τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν είναι ανεξάρτητα και με την κατάσταση που βρίσκεται η υποδομή της χώρας, με προβλήματα στη συντήρηση των φραγμάτων των ποταμών, κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στη χώρα. Αλλωστε, αυτό είχε διαφανεί και πριν από 4 χρόνια, όταν τον Αύγουστο του 2002 είχαν σημειωθεί επίσης καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα, όπου βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

Στη χώρα έχει ήδη κηρυχτεί συναγερμός τρίτου βαθμού, όπου εκτός από πυροσβέστες και στρατιώτες, ζητείται η βοήθεια εταιριών και απλών ανθρώπων για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλημμυρών σε όλα σχεδόν τα ποτάμια της Νότιας Μοραβίας. Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Γίρζι Παρόουμπεκ, ανακοίνωσε πως διακόπτει την επίσκεψή του στην Αίγυπτο για να επιστρέψει στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ