Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Απολύσεις στον κρατικό αερομεταφορέα

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Η αεροπορική εταιρία «Malaysia Airlines» θα απολύσει τουλάχιστον 6.500 εργαζόμενους και θα διακόψει 96 δρομολόγια σε ολόκληρη τη Μαλαισία, στο πλαίσιο της διαδικασίας «μείωσης του κόστους» λειτουργίας της, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πλέον, η κρατική εταιρία θα εκτελεί μόνον 19 πτήσεις εσωτερικού μετά την κατάληψη των υπολοίπων 96 από την ιδιωτική ανταγωνίστριά της, «Air Asia», που κέρδισε ξεκινώντας έναν ανηλεή πόλεμο τιμών, για να επικρατήσει στην κούρσα για το μονοπώλιο (η «ελεύθερη αγορά» στα καλύτερά της).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η κυβέρνηση της Μαλαισίας θα κλείσει όλες τις θυγατρικές της «Malaysia Airlines». Το σχέδιο «αναδιοργάνωσης» της εταιρίας αποτελεί απόρροια χρόνων αποεπένδυσης και κακοδιαχείρισης του κρατικού αερομεταφορέα της χώρας, που τον οδήγησαν σε απώλειες 616 εκατ. ρίνγκιτ (166 εκατ. δολαρίων) το τρίμηνο Οκτώβρης -Δεκέμβρης του 2005, το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που εμφάνισε ζημιές. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι ελπίζει να εμφανίσει κέρδη το 2007 και το 2088.

Η κίνηση ακολουθεί τη μερική ιδιωτικοποίηση, ποσοστού 31% της εταιρίας από την κυβέρνηση, που όμως κάθε άλλο παρά «διέσωσε» τα πράγματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ