Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων

«Την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα... ενάντια στην ισραηλινή θηριωδία και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια» εκφράζει, μαζί με την αλληλεγγύη της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ με αφορμή τη χτεσινή 30ή επέτειο της «Μέρας της Θυσίας». Η 30ή Μάρτη ονομάζεται έτσι ως ημέρα μνήμης των αγώνων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης με αφορμή τη «βάρβαρη και αιματηρή επίθεση των Ισραηλινών την ίδια ημερομηνία το 1976».

Στην ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει ότι «όλες οι κυβερνήσεις του Ισραήλ έχουν πάρει αποφάσεις κατάσχεσης γης, οικοδόμησαν βίαια εβραϊκούς εποικισμούς, έχτισαν το τείχος της ντροπής που καταπίνει πάνω από το 42% από τα εδάφη της δυτικής όχθης και εισχωρεί σε βάθος 15 χιλιομέτρων στα παλαιστινιακά εδάφη, περικυκλώνοντας πλήρως σαν φίδι πόλεις και χωριά, στραγγαλίζοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και αποκόβοντας τους Παλαιστινίους από τις οικογένειες, τα σπίτια, τα χωράφια, το νερό, όλα όσα είναι απαραίτητα για την επιβίωση. Και όλα αυτά με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή, τουλάχιστον, των κυρίαρχων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η «ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα δεν έχει σύνορα και πλήττει βάναυσα την εργατική τάξη όλου του κόσμου», γι' αυτό και καταλήγει «καλώντας τους εργαζομένους να υψώσουν μέτωπο αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα του για μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και βιώσιμη πατρίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ