Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ
Αισιοδοξία από δοκιμές εμβολίου

Ν. ΥΟΡΚΗ - ΜΟΣΧΑ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Ερευνητές του πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Ν. Υόρκης, με επικεφαλής τον δρ Τζον Τρέινορ, ανακοίνωσαν πως ανέπτυξαν ένα «ασφαλές», σύμφωνα με την πορεία των πρώτων κλινικών δοκιμών, εμβόλιο κατά της γρίπης των πουλερικών στον άνθρωπο. Οι ερευνητές, σε αναφορά τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Νιου Ιγκλαντ Τζόρναλ οφ Μέντισιν», αναφέρουν πως έφτιαξαν το εμβόλιο από δείγμα ιού που προκάλεσε το θάνατο ενός αγοριού στο Βιετνάμ πριν δύο χρόνια χρησιμοποιώντας δύο πρωτεΐνες (αιμοσυγκολλυτίνη και νευραμιδανάση). Επιπλέον χρησιμοποίησαν γονίδια από στέλεχος του ιού της γρίπης που χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή εποχιακών εμβολίων για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Σύμφωνα με την ομάδα Τρέινορ, οι δοκιμές σε 451 υγιείς ενήλικες έδειξαν ότι το εμβόλιο δεν εμφάνισε παρενέργειες, προκάλεσε την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή αντισωμάτων που οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να προστατεύσει τον άνθρωπο από τον ιό της γρίπης των πτηνών...

Σε άλλο άρθρο της ίδιας ιατρικής επιθεώρησης, αναφέρεται πως το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας στις ΗΠΑ έχει ήδη χρηματοδοτήσει 30 πειραματικά εμβόλια η αποτελεσματικότητα των οποίων θα φανεί μέσα σε ένα χρόνο.

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα του Η5Ν1 σε κοτόπουλα της περιοχής Βόλγκογκραντ στη Νότια Ρωσία και πέντε πτώματα αγριόκυκνων από τη νοτιοανατολική περιοχή Αϊν της Γαλλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ