Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Προχωράνε τα λαϊκά μέτρα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Προχωράνε τα κοινωνικά προγράμματα στην Μπολιβαριανή Βενεζουέλα και είναι σίγουρο ότι οι αντιδράσεις εκ μέρους της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης θα συνεχιστούν, ειδικά όσο πλησιάζει η κρίσιμη ημερομηνία των προεδρικών εκλογών του Δεκέμβρη.

Ο πρόεδρος Ούγο Τσάβες Φρίας ανακοίνωσε την προώθηση τμήματος του προγράμματος αναδιανομής γης με το σχεδιασμό παράδοσης τουλάχιστον 150.000 κατοικιών σε μη έχοντες, έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσάβες, το σχέδιο θα υλοποιηθεί από ένα συνδυασμό εξαγοράς αλλά και οικοδόμησης. Μάλιστα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες με πάνω από μία κατοικία που αρνούνται να πωλήσουν τα πλεονάζοντα σπίτια τους σε μία προσυνεννοημένη τιμή, θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δημευτεί το ακίνητο. Παράλληλα, ο δήμαρχος του Καράκας, Χουάν Μπαρέτο, ανακοίνωσε την πρόθεση δήμευσης περίπου 400 κτιρίων στο Καράκας και την πώλησή τους σε ανθρώπους που διαμένουν εντός και πληρώνουν ενοίκιο.

Επίσης ολοκληρώθηκε η εξέταση από την Επιτροπή Εκλογικών Υποψηφιοτήτων του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας των 253 υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των πέντε θέσεων της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής για τις προεδρικές εκλογές και εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσής της.

Τέλος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων ετών στην περιοχή της Καραϊβικής και της Βορείου Νοτίου Αμερικής, σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, σε μία επίδειξη ισχύος και αποστολής μηνύματος στη Βενεζουέλα και την Κούβα πρωτίστως, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες, όπως σχολιάζουν. Είναι ενδεικτικό ότι στην άσκηση θα συμμετάσχει μία νηοπομπή τεσσάρων πολεμικών πλοίων που θα φέρουν τουλάχιστον 60 πολεμικά αεροσκάφη και 6.500 πλήρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ