Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Τζαφάρι κατά «αμερικανικών παρεμβάσεων»!

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Το δικαίωμά του να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο υπερασπίζεται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο σιίτης Ιμπραχίμ αλ Τζαφάρι. Ο Τζαφάρι, μάλιστα, καλεί τις ΗΠΑ «να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της πολιτικής σκηνής του Ιράκ» απαντώντας, ουσιαστικά, επισήμως στις έμμεσες πιέσεις που φέρεται να δέχεται από τον Αμερικανό υπερπρέσβη Ζαλμάι Κχαλιζάντ, να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία.

Στο μεταξύ, ελεύθερη αφέθηκε χτες, μετά από 3 μήνες ομηρίας, η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Κρίστιαν Σάινς Μόνιτορς». Η Τζιλ Κάρολ αφέθηκε από τους απαγωγείς της στην ανατολική Βαγδάτη με ένα γράμμα στα αραβικά προς το Ιρακινό Ισλαμικό Κόμμα να τη βοηθήσει να φτάσει στην οικογένειά της. Η Κάρολ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι αν και δεν έχει καταλάβει γιατί απήχθη, έτυχε καλής μεταχείρισης από τους απαγωγείς της.

Τέλος, χτες, άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν 8 εργαζομένους σε πετρελαϊκή μονάδα του Μπαϊτζί, την ώρα που έφευγαν με λεωφορείο. Αλλοι 5 πολίτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ